Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SADECE ANALAR DEĞİL TÜRKİYE AĞLIYOR
SADECE ANALAR DEĞİL TÜRKİYE AĞLIYOR
Bölücü terör örgütü PKK, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Karabulak Jandarma karakoluna 2 ton patlayıcı taşıyan traktörle intihar saldırısı düzenledi. Saldırıda karakolda görevli 2 jandarma şehit düştü, 8 i ağır olmak üzere 31 asker yaralandı.
2 Ağustos 2015, 11:14

 

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Karabulak Jandarma Karakolu'na PKK intihar saldırısı düzenledi. İki ton patlayıcı yüklü traktörle yapılan intihar saldırısında, 2 asker şehit oldu, 31 asker ise yaralandı. Yaralı askerlerden durumu ağır olan 8'i helikopterle Erzurum'a sevk edildi.

Mardin'deki mayınlı saldırıda 1 asker şehit oldu.

image

Terör örgütü PKK, Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ne bağlı Karabulak Jandarma Karakolu’na 2 ton patlayıcı yüklü traktörle intihar saldırısı düzenledi. Saldırıda karakolda görevli 2 asker şehit düştü, 31 jandarma da yaralandı. İnfilak eden traktörün parçalarının isabet ettiği evlerde bazı köylüler hafif yaralanırken, intihar saldırısını yapan terörist de parçalandı. 

 

Iğdır- Doğubayazıt karayolu üzerinde ve Doğubayazıt İlçesi’ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ağrı Dağı eteklerindeki Karabulak Jandarma Karakolu, teröristlerin hedefi oldu. Yaklaşık 2 ton patlayıcıyı yükledikleri traktörle saat 03.00 sıralarında Karabulak Jandarma Karakolu önüne gelen PKK’lı teröristler, patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamanın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla karakol ateş altına alındı.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Kulakları sağır eden patlamayla birlikte Jandarma Karakolu harabeye döndü, traktörün parçaları yüzlerce metre uzaklıktaki evlere de isabet etti. O sırada karakolda nöbette olan askerlerden 2’si şehit oldu, çoğu ağır 31 asker de yaralandı. Patlamada yüzlerce metre uzağa fırlayan parçaların isabet ettiği evlerde, köylülerden de hafif yaralananlar oldu.

Sağlık ekiplerinin karakola ulaşmasını engellemek için karayoluna pusu kuran PKK’lı teröristler takviye güçlerin gelmesiyle birlikte, gecenin karanlığından yararlanarak Ağrı  Dağı’na doğru kaçtı.



YARALILAR HELİKOPTERLE TAŞINDI

Çevredeki güvenlik birimlerinden sevk edilen takviye birlikler hemen yol güvenliğini sağladı ve yaralılar ambulanslarla Doğubayazıt Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından durumu ağır olanlar, askeri helikopterlerle Erzurum’a nakledildi.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 2 askerin şehit olduğu 24 askerin yaralandığı terör saldırısının ardından yaralı 8 asker helikopterle Erzurum’a getirildi.

Ağır yaralı askerlerde bazıları Erzurum’daki Mareşal Çakmak Asker Hastanesi’nde, bazıları da Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Patlamada hafif yaralanan köylüler de Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi gördü. Köylüler dehşeti anlatırken, patlamayla birlikte her tarafın sallandığını ve önce deprem olduğunu sandıklarını söyledi.



GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı Ağrı ve Mardin'deki saldırılarla saldırıyla ilgili internet sitesi üzerinden bir açıklama yaptı. İşte o açıklama:

"01 Ağustos 2015 günü Mardin / Midyat ilçesi Şenkaya Mahallesi mülki sınırları içerisindeki Botaş boru hattının emniyeti maksadıyla 22.50-23.05 saatleri arasında yol emniyeti ve kontrol devriyesi yapıldığı esnada Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Devriye unsurları tarafından saldırıya anında karşılık verilmiştir. Silahlı saldırı sonucunda el yapımı patlayıcının infilakı nedeniyle Kahraman bir askerimiz şehit olmuş, yedi personelimiz yaralanmıştır.

02 Ağustos 2015 günü saat 03.00 sıralarında Ağrı / Doğubayazıt ilçesi Karabulak Jandarma Karakol Komutanlığı nizamiyesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından patlayıcı madde yüklü traktör patlatılmış ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucunda Kahraman iki askerimiz şehit olmuş, dördü ağır olmak üzere 31 askerimiz yaralanmıştır.

İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıları şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

VALİLİK AÇIKLAMASI

Ağrı Valiliği’nden yapılan açıklamada, PKK’lı teröristlerin Karabulak Jandarma Karakolu’na düzenlediği intihar saldırısında 2 askerin şehit olduğu, 24 askerin yaralandığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"2 Ağustos 2015 günü saat 03.00 sıralarında İlimiz Doğubayazıt İlçesine 15 kilometre mesafede bulunan, Iğdır yolu üzerindeki Karabulak Jandarma Karakolu’na terör örgütü PKK mensupları tarafından 2 ton bomba yüklü traktörle yapılan intihar saldırısında 2 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 24 güvenlik görevlimiz de yaralanmıştır. Kamuoyuna duyurulur."


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR