Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MHP ELLERİ AK PARTİ İÇİN KALKTI
MHP ELLERİ AK PARTİ İÇİN KALKTI
CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin maskesinin düştüğünü söyledi. MHP’nin seçimler öncesi hırsızlığa, yolsuzluğu karşıymış gibi davranarak halkı kandırıp milletin gözünü boyadığını ancak şimdiki süreçte de artık maskelerinin düştüğünü belirtti.
2 Ağustos 2015, 23:44
 
CHP Eskişehir Milletvekili Avukat Cemal Okan YükselMHP’nin mecliste sergilediği tutum ve hükümet kurulması yönündeki tavırlarını sert dille eleştirdi.
 
MHP’nin seçim çalışmaları süresince bir algı operasyonu yaptığını belirtti. MHP’yiCHP’den kopya çekmekle suçladı. Yüksel, şöyle dedi: “Seçim beyannamemize yakın bir program çıkartıp, toplumda uzlaşacağız algısı yarattınız. Bildirgemizde yer alan hemen her projemizi kopyalayıp halkın gözünü boyadınız. Seçim çalışmalarınızda en az bizim kadar AKP karşıtı olduğunuzu halka söylediniz. Hırsızlığa, yolsuzluğa ve ülkenin mevcut durumuna sebep olanın AKP olduğunu söylediniz. Ama görüyoruz ki bütün bunlar sistemli bir çalışmanın ürünü, halkı kandırmak için atılan bir adımmış.” image
 
ELLER AKP İÇİN KALKTI
 
Milletvekili Yüksel, MHP’nin uzlaşıdan uzak olduğunu ifade etti. Terör ve şiddetin önlenmesi için komisyon kurulmasına karşı çıkarak sevinenin MHP’nin olduğuna dikkat çekti. “Seçimlerden önce meydanlarda hesap soracağız diye bağıranlar, 8 Haziran’dan bu yana tutunduğu tavır sayesinde ülkeyi bir çıkmaza sürükledi.” diyen Yüksel, “PKK terörüne karşı en sert söylemleri meydanlarda dile getirenler, terör ve şiddetin araştırılması için komisyon kurulması teklifimize önce çekimser yaklaşıp,AKP’nin azınlığa düşmesiyle karşı çıktı. AKP Grup Başkanvekili’nin MHP Grup Başkanvekili’ne çaktığı işaret sonrası eller AKP için kalktı. Daha öncesinde ise Yusuf Halaçoğlu yaptığı açıklamalarla, MHP’nin AKP’ye değil CHP’ye karşı olduğunu ortaya çıkarmıştı.” ifadesini kullandı.
 
"SİYASETİNİZ İFLAS ETTİ, MHP’NİN HDP’DEN NE FARKI KALDI?"
 
CHP'li Vekil Yüksel, açıklamasına şöyle devam etti: “Şimdi soruyorum: MHP’nin, sırtını PKK’ya YPG’ye yaslayan HDP’den ne farkı kaldı? Siz de sırtınızı AKP’ye ve IŞİD’e yasladınız. Tayyip Erdoğan’a koltuk değnekliği yapmaya devam ettiniz. Türk halkı zaten sizin her kritik kararda Tayyip Erdoğan’a destek çıktığınızın farkındaydı ama bu son yaptığınızla siyasetinizin iflas ettiğini de gösterdiniz.”

 
"MHP SEÇMENİ SİZİN AKP’Yİ DESTEKLEMENİZİ İSTESEYDİ ZATENAKP’YE OY VERİRDİ"
 
Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi, sırtını ne HDP gibi YPG’ye ne de MHP gibiAKP’ye yaslamadığını aktardı. “Biz sırtımızı Atatürk ilke ve İnkılâpları ve toplumsal barış ve huzur isteyen yüce Türk halkına yaslamaktayız.” ifadesini kullanan Yüksel, “Parti yetkililerinizin bizim HDP’ye koltuk değnekliği yaptığımız ile ilgili aymaz açıklamaları ve sizin AKP’nin işaretiyle havaya kalkan elleriniz yüce Türk halkı tarafından değerlendirilecektir. MHP seçmeni sizin AKP’yi desteklemenizi isteseydi zaten AKP’ye oy verirdi. Milletin iradesine saygısızlık etmeyi bırakıp bu yanlıştan vazgeçin. Halkın sesine kulak verin.” ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR