Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DAĞLICA'DA HAİN SALDIRI
DAĞLICA'DA HAİN SALDIRI
Hakkari'nin Çukurca İlçesi Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada şehitler ve yaralılar olduğu bildirildi.Peki şehitlerimizin isimleri ve sayısı belli oldu mu? Hayır hala bölgede çatışma sürüyor ve irtibat tam sağlanamadığı iddiaları var.
7 Eylül 2015, 11:01

 

 

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde dün yola döşedikleri patlayıcıyı askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatarak çok sayıda askerin şehit olması ve yaralanmasına neden olan PKK'lı teröristlere karşı başlatılan hava destekli operasyonlar sürüyor.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK'lı teröristler yola tuzakladıkları patlayıcıları, Dağlıca Tabur Komutanlığı'ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı. Bombalı saldırı ve ardından başlatılan hava destekli operasyonda çıkan çatışmalarda şehit ve yaralıların olduğu belirtildi. Özel birliklerin katıldığı operasyonda PKK'lı teröristelerinde öldürüldüğü öne sürüldü.

ŞEHİT YARBAYIN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Hakkari Dağlıca'daki hain saldırıda şehit düşen Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan'ın şehadet haberi Bursa'ya ateş düşürdü. Dün akşamki saldırıda şehit düşen Yarbay İlker Çelikcan'ın Erzurum'un Olur İlçesi'ne bağlı Köprübaşı Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ailesinin ise Bursa'da oturduğu öğrenildi. Çelikcan'ın ailesinin merkez Nilüfer ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi. Mahalle ise bayraklarla süslendi. 

 

ksekova 3'üncü Tümen Komutanlığı ve Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan kobra tipi helikopterin Dağlıca yönüne doğru gittikleri görülürken, Hakkari kent merkezinde ise zırhlı araç hareketliliği yaşandı. Zırhlı araçların bölgedeki karakollara yönlendirildikleri belirtildi.



Terör örgütü PKK, Hakkari'nin Dağlıca bölgesine dün yaptığı ve birçok askerin şehit düştüğü belirtilen saldırının benzerlerini daha önce de defalarca yapmıştı. Onlarca şehit verilen Dağlıca bölgesine yapılan saldırılardan en önemlileri hafızalardaki yerini hala koruyor
 
YARALI 8 ASKER YÜKSEKOVA DEVLET HASTANESİ'NDE 
 
Bölgedeki operasyonlar büyük bir hızla sürerken, Dağlıca'da yaralanan 8 askerinYüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. Yüksekova Devlet Hastanesi çevresinde ise polisler tarafından geniş güvenlik önlemi alındı.
 
Hakkari Dağlıca'da gerçekleştirilen saldırı sonrası Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama geldi. 


TSK'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

24 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan yoğun hava harekâtı ile yurtdışındaki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin ateş altına alınması neticesinde ağır hasar ve zayiat verdirilmesini müteakip yurtiçindeki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin imhası maksadıyla operasyonlara hız verilmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Karakollarda görev yapan asker ve polisin milletin evlatları olduğunu dile getiren Erdoğan, "Ben şimdi sürekli mesela şehitlerin ailelerini arıyorum.

Aradığım şehitlerin içinde birçok benim Kürt kardeşim var, şehit olmuş. Fakat buna rağmen babası bakıyorsun diyor ki 'Şu anda benim evde 5 tane daha yavrum var, 5'ini de ben bu vatan için göndermeye hazırım.' Yani bu tükenmeyecek ama bunlar 'biz Kürtlerin temsilcisiyiz' derken öbür tarafta benim Kürt kardeşimi, Kürt vatandaşımı da şehit ediyor. Bunlarda böyle bir duruş yok. Bunlar maalesef ayrımcılığın tam göbeğinde ve bu ayrımcılığı yaparken de kendilerini farklı bir yere çekiyor, kendilerinin yanında değilse eğer Kürt de olsa bitmiştir..." ifadelerini kullandı.
      
"SİLAH STOKLADILAR"

"Seçim öncesinde Çözüm Süreci boyunca sakin bir ortam vardı. Seçimler gerçekleşti. HDP 80 milletvekili çıkardı, 100'ü aşkın belediye var. Bu saldırılar niçin başladı? Nasıl bir strateji umuyorlar? Niçin bu saldırıları yoğunlaştırdılar? Bugünkü saldırı da seçimin tekrar edilmesi kararının hemen arkasından geliyor. Nasıl bir strateji var Sayın Cumhurbaşkanım?" şeklindeki soru üzerine Erdoğan, "Tabi bu Çözüm Süreci bunlar tarafından bir ihanetle değerlendirildi. Çözüm Süreci'ni bunlar adeta Güneydoğu'da, kısmen Doğu'da kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar. Burada bu süreç içinde güvenlik güçlerimiz, tabi 'herhangi bir çatışmaya, şuna buna girmeyelim' dediler ama daha sonra anladık ki bu süreç içinde bunlar bunu yaptılar" değerlendirmesini yaptı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR