Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKANLIK SEVDAN İÇİN DEĞERMİ ?
BAŞKANLIK SEVDAN İÇİN DEĞERMİ ?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam canlı yayındaki sözlerine de tepki gösterdi "Başkanlık sevdan için daha ne kadar şehit vereceğiz?" diye sordu.
7 Eylül 2015, 13:05

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay, Dağlıca'daki şehit sayısının paylaşılmadığını belirterek, "Allah rahmet eylesin. PKK'yı destekleyenler, görmezden gelenler, beraber, birlikte olanlar, muhatap alanlar, müzakere edenler, bu millet sizi tanıyor. Bu millet sizi biliyor. Bu bölücü terör örgütünün, 2002 yılında bitmiş terör örgütünün bugüne gelmesini sağlayanlar, cesaretlendirenler bu millet sizi tanıyor." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam canlı yayındaki sözlerine de tepki gösteren Vural, "Başkanlık sevdan için daha ne kadar şehit vereceğiz?" diye sordu.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.Dağlıca saldırısının saat 15.00'da başladığını dile getiren Vural, Başbakan Davutoğlu'nun ise Konya'da kucağında şehit çocuğuyla maç izlediğini söyledi. "PR yapıyorlar." diyen Vural, "İşte o tablo var ya, sen o çocuğa sahip çıkacaksan babasına sahip çıkacaktın. Eğer ülkenin başındaki kişi, bu saldırılardan haberdar değilse... Haberdar ise nice analar ve çocuklar gözü yaşlı. Bir maça gidiyorsunuz, askerimiz, polisimiz ölüyor; şehit çocuğuyla görüntü veriyorsunuz." ifadelerini kullandı.

‘BALDIRAN ZEHİRİ OLSA İÇERİM' DİYENLER, ANALARI AĞLATMIŞTIR

"Kaç kişinin şehit olduğundan haberin var mı?" diye soran Vural, "Böyle kirli siyaset yerin dibine batsın diyorum. Bu olayların bir numarası elbette bölücü terör örgütü ve siyasi uzantıları ve muhatap alıp müzakare edip cesaretlendirenlerdir. Evet sizler sorumlusunuz. 'Bu uğurda baldıran zehiri olsa içerim' diyenler, anaları ağlatmıştır." diye konuştu.

SİLAH STOKLANIRKEN, SİZ NEYAPIYORDUNUZ?

Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "'Çok ciddi silah stoklaması yaptı' diyor bir Cumhurbaşkanı. İşte vatandaş buna isyan ediyor. Siz ne yapıyordunuz? Uyuyordunuz, güvenlik güçlerinin elini kolunu bağlayıp terör örgütüyle müzakere ediyordunuz. Çözüm sürecinin mimarı Erdoğan sen değil misin?" diye sordu.

12 YILDIR HER İSTEDİKLERİNİ VERDİK DİYENLERİ NASIL PALAZLANDIRDIN?

Çözüm sürecinin ihanet süreci olduğunu söylediklerini anlatan Vural, şimdi de PKK'nın kendilerini aldattığını söylediğini belirtti. "12 yıldır her istediklerini verdik diyenler, nasıl palazlandırdın; bir muhasebe yap; sorumlusu sen aynaya bak." diyen Vural, sonunu bilmediğiniz bir sürecin yönetilmeye çalışıldığını ifade etti.

‘AKP UYUTTU, PKK VURDU; AKP EKTİ, PKK BİÇTİ; AKP CESARET VERDİ, PKK TETİK ÇEKTİ'

Vural, "Ordunun elini bağlayanlar, KCK'yı serbest bırakanlar, taşları bağlayıp itleri serbest bırakanlar, kınalı kuzuları kurban ettiniz. AKP uyuttu, PKK vurdu; AKP ekti, PKK biçti; AKP cesaret verdi, PKK tetik çekti." dedi. Cumhurbaşkanı'nın '400 milletvekili alınsaydı bugün bunlar olmazdı' diyebildiğini belirten Vural, "Ne olmazdı, ne olmazdı? Bu millet 400 vekil vermedi diye mi şehitler oluyor? Nedir muradın? Böyle bir ortam içinde kan üzerinden siyaset üretmek. Anayasa PKK'nın istediği şekilde olsaydı şehitler gelmezdi. Bu millet sana yüz verdi, astarını istiyorsunuz. Göreceksin bu sözleri söyleyene miletin nasıl çarpacağını göreceksin." ifadelerini kullandı.

‘DAHA NE KADAR ŞEHİT VERECEĞİZ?'

400 milletvekili verilmediği için Erdoğan'ın milleti suçladığını kaydeden Vural, 'başkanlık sevdası için daha ne kadar şehit verileceğini, özerklik için ne kadar kan döküleceğini' sordu. "MHP'ye dil uzatma; herkes haddini bilecek." diyen Vural, Erdoğan'ın şehit yakınlarına 'karakteri bozuk' diyebildiğini söyledi. Vural, "Hiç olmazsa şehidimize saygı göster. Şehide kelle diyen, anne babaya karakteri bozuk demek bunun yansımasıdır." dedi. Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütün şehit anne ve babalarından özür dilemesini istedi. Şehit ailelerini karakteri bozuk demesinin kanlarını dondurduğunu vurguladı.

‘ELİMDE RAKAMLAR VAR AMA AÇIKLAMAYACAĞIZ'

Bir soru üzerine Vural, kendilerinde şehitlere ilişkin rakamlar olduğunu ama bunu açıklamayacağını söyledi. Vural, "Bizim edindiğimiz gerçekten bu tablonun hükümet tarafından açıklanması gerekiyor. Şehidimiz çok ama çok olunca mı manşete girmesi gerekiyor, haber olması gerekiyor? Önemli olan ihanet sürecinin bu noktalara geldiğini sorgulamaktır." ifadelerini kullandı. Neden sınır ötesi operasyonlarının zamanında yapılmadığını soran Vural, "Bu hedefler belli ise bunun vurulmaması için talimat veren kim; bekleyecek miyiz? Tablo vahim ama biri de ondan fazlası da hepimizin bugün burda olmamız için şehit oldular." diye konuştu.

Emrullah Bayrak


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR