Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TERÖR BU DEFA AFRİKA MALİ'DE
TERÖR BU DEFA AFRİKA MALİ'DE
Mali'nin başkenti Bamako'da bulunan Radisson Otel'e saldırıdüzenlendi. 10 kişi oldukları tahmin edilen silahlı grubun diplomatik plakalı bir araçla otele girdiği bildirildi.
20 Kasım 2015, 13:17

 

Mali'nin başkenti Bamako'da bulunan Radisson Otel'e saldırıdüzenlendi. 10 kişi oldukları tahmin edilen silahlı grubun diplomatik plakalı bir araçla otele girdiği bildirildi. 

Terör devam ediyor. Mali'nin başkenti Bamako'da Radisson Otel'de silahlı bir grubun en az 170 kişiyi rehin aldığı bildirildi.image

Mali Yerel yetkilileri, başkent Bamako'nun Hamdallaye Mahallesi'nde çok sayıda yabancı uyruklu kişinin konakladığı Radisson Otel'de silahlı bir grubun 140'ı konuk, 30'u personelden oluşan 170 kişiyi rehin aldıklarını açıkladı.

BM İstikrar Misyonu (MINUSMA) askerlerinin de desteğiyle Mali güvenlik güçleri otelde operasyon başlattı. Mali devlet televizyonun haberine göre, 170 rehineden 80'i serbest bırakıldı.

Güvenlik güçlerinin otelin girişinde ve ikinci katında bulunan onlarca rehineyi kurtardığı ifade edildi.image

Saldırıda 5 kişi öldü

Öte yandan saldırıda 5 kişinin öldüğü, 1'i polis çok sayıda yaralının olduğu kaydedildi.

Görgü tanıkları, AA muhabirine, bir kaç kişinin çalıntı olduğu öne sürülen ve diplomatik plaka taşıyan bir araçla otele geldiğini ileri sürdü.

Güvenlik güçleri sözcülerinden Modibo Naman Traore de saldırgan sayısının en az 10 olduğunu ifade etti.

Başbakan Modiba Keita'nın kriz masası oluşturduğu açıklandı.

Rehin alınan 6 THY personeli serbest bırakıldı

Mali'de otel baskınında rehin kalan 7 kişilik Türk Hava Yolları uçuş ekibinden 6'i serbest bırakıldı.  Kurtarılanlardan kabin memuru L.D.K.  "Biz asker ve polis operasyonuyla kurtarıldık. 1 arkadaşımız içerde, umarım o da kurtarılacak." dedi. Otel konaklayan Türk Hava Yolları ekibinin Kaptan Pilot İ.Y., İkinci Pilot S.M.A., Kabin Amiri M.G. ve kabin memurları Ş.T.K., L.D.K. ve E.S. olduğu öğrenildi. 
 

THY UÇAK GÖNDERİYOR

Türk Hava Yolları (THY) Mali'de otel baskınından kurtarılan personellerini almak için uçak gönderecek. Uçak Atatürk Havalimanı'nda hazır bekletiliyor. Kurtarılan ve serbest bırakılan yabancı uyruklu vatandaşların da bu uçakla getirilmesi bekleniyor.

THY Basın Müşaviri Ali Genç de rehine krizinin başladığı andan itibaren İstanbul'da bir kriz merkezi oluşturduklarını belirtti.

Gelişmeleri, Büyükelçilik ve güvenlik birimleriyle iletişim kurarak kriz merkezinden izlediklerini vurgulayan Genç, "Otelde 7 arkadaşımız bulunuyordu. Bunlardan 6'sı kabin ekibi, biri de orada görevli bir arkadaşımız. Bunlardan 6'i kurtuldu. Onlar büyükelçimizle birlikteler. Sağlık durumları da iyi. Diğer 1 arkadaşımızın da sağlık durumunun iyi olduğunu paylaşabilirim" dedi. 

Kurtulanların Türkiye'ye getirilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını ve bir uçağı hazırda beklettiklerini ifade eden Genç, rehin durumunda bulunan 1 personelle de kontaklarının sürdüğünü ifade etti. 

Genç, THY'nin hedef alınması gibi bir durumun da söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR