Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
LAVROV RUS HALKINA TÜRKİYE ÇAĞRISI YAPTI
LAVROV RUS HALKINA TÜRKİYE  ÇAĞRISI YAPTI
Lavrov, Rus turistlere Türkiye'yi ziyaret etmelerini tavsiye etmediğini belirterek Türkiye'de terör tehdidinin büyüdüğünü ve oradaki tehdidin Mısır'dan az olmadığının altını çizdi.
24 Kasım 2015, 16:35

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yarın yapacağı Türkiye ziyaretini iptal ettiği açıklandı.

Lavrov Rus vatandaşlarına Türkiye'ye seyahat etmeme uyarısında bulunarak "Türkiye'deki terör tehdidi Mısır'dakinden daha az değil" açıklamasını yaptı.

Öte yandan Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre Rusya Meclisi Duma Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov da yaptığı açıklamada Türkiye'nin Rus vatandaşları için tehlikeli bir ülke haline gelmeye başladığını söyledi.

Türkiye ve Rusya Dışişleri Bakanlıkları geçen hafta yaptıkları açıklamada, Lavrov'un 25 Kasım'da Türkiye'ye geleceğini, Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin alt organı Ortak Stratejik Planlama Grubu toplantısına katılacağını duyurmuştu.

"DURUM CİDDİYETİNİ KORUYOR"

Uzmanlar, Lavrov'un Türkiye ziyaretini iptal etmesinin, Ankara ile Moskova arasındaki krizin boyutunu gözler önüne serdiği görüşünde. Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, Lavrov'un Türkiye ziyaretini iptal edip etmeyeceğinin belirsizliğini koruduğu dakikalarda yaptığı değerlendirmelerde şöyle demişti:

 

“Helikopterler belli ki Rus pilotları kurtaramadı. Lavrov ziyareti gerçekleşmezse durumun ciddiyetini koruduğunu anlayacağız. Gelirse konuşmaya hazır olduğunu anlayacağız. Gelirse bu krizin çevrelendiğini, kontrol altına alınma niyeti olduğunu anlayacağız. Rusya ile pek çok alanda biz konuşuyoruz, Viyana’da bir 19’u bir de 4’lü grup var. Türkiye Rusya ABD ve Suudi Arabistan. Burada da çok yakın bir ilişki var. Dolayısıyla bu uçağın düşmesiyle Türkiye’yi Rusya’yla, savaş çıkar mı… Zannetmiyorum. Ama bu kriz nasıl çözümlenir? Bu sorular havada. Lavrov’un geleceği belli olursa, krizin söndürülmesi yolunda bir eğilim olduğunu anlarız."


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR