Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İRAN'DAN ÇAĞRI
İRAN'DAN ÇAĞRI
Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Ruhani, Rusya ve Türkiye'den gerekli önlemleri alarak bu tip olayların tekrarlanmasının önüne geçmesini istedi.
25 Kasım 2015, 13:04

 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Rusya'ya ait uçağının düşürülmesini değerlendirerek, her iki ülkeden "soğukkanlı" olmalarını istedi.

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Ruhani, Rusya ve Türkiye'den gerekli önlemleri alarak bu tip olayların tekrarlanmasının önüne geçmesini istedi. 

Ruhani, "Bize kardeş ve komşu iki ülkeden soğukkanlı olmalarını rica ediyoruz" dedi. 

Ruhani, "Bugüne kadar elde ettiğimiz bilgilere göre Rus uçağı Suriye sahasında operasyon yaparken vuruldu. Uçağın Türkiye sınırına yaklaşmış olmasını varsayalım, füze ve uçak oyuncak değil. Herkes havada istediği kararı alabilecek kadar düzensizlik bölgeye egemen olabilir mi ? Bu eylemler çok tehlikelidir " diye konuştu.

Her iki ülkenin İran'ın komşusu ve dostu olduğunu söyleyen Ruhani, " Bizim için komşu ülkelerin ilişkilerinin samimi olması ve aralarında ihtilaf olmaması önemlidir. Bu ihtilaflar hem bizim hem bölgenin çıkarına değil. Bu tip olaylar teröristlerin çıkarınadır ve olanların moralini güçlendirecektir" ifadelerini kullandı.

ZARİF VE LAVROV TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov da Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili telefonda görüştü.

İran resmi ajansı IRNA'ya konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cabir Ensari, Zarif ve Lavrov'un dün akşam yaptıkları telefon görüşmesinde Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesi hakkında görüş alışverişi yaptıklarını açıkladı.

Görüşmede, Zarif'in düşürülen uçakla ilgili yaşananların Suriye krizinin derinleşmesine ve "terörist gruplara" yanlış mesaj verilmesine neden olacağını iddia ederek, Rus mevkidaşına endişelerini ilettiği belirtildi.

ÇİN'DEN DİYALOG ÇAĞRISI
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Lei ise bugün öğleden sonra düzenlediği olağan basın toplantısında Rusya’ya ait bir savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Çin tarafının olayı son derece yakından takip ettiğini söyleyen Sözcü Hong, konunun pek çok yönünün halen açıklığa kavuşmadığına dikkat çekti.

Hong ayrıca, "Çin tarafı uluslararası toplumun terörle mücadele çabalarını desteklemektedir. Tüm tarafların diyalog ve istişareyi güçlendirmesini umuyoruz" dedi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR