Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YPG HAVAALANI'NI ELE GEÇİRDİ
YPG HAVAALANI'NI ELE GEÇİRDİ
YPG'nin Halep'in kuzeyinde yer alan ve daha önce Esad karşıtı militanların işgali altındaki Menagh havaalanını ele geçirdiği bildirildi.
11 Şubat 2016, 12:01

 

YPG, Suriye ordusunun da ilerleme kaydettiği stratejik bölgede, Türkiye sınırı yakınlarında eskiden Suriye ordusuna ait olan ve Esad karşıtı militanların elinde bulunan havaalanını ele geçirdi.

Reuters'ın haberine göre, Esad karşıtı örgütlere yakınlığıyla bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Kürtler ve silahlı örgütler arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Menag havaalanı hakkındaki haberleri doğrularken, Rusya savaş uçaklarının buradaki örgütlere en az 30 hava saldırısı gerçekleştirdiğini ekledi. Rusya Savunma Bakanlığı ise Çarşamba günü Halep'te gerçekleştirilen hava saldırılarının kendi jetleriyle yapılmadığını duyurdu. 

Suriye ordusu geçen hafta Halep'in kuzeyinde operasyon başlatmıştı. Ordu, Türkiye sınırına doğru ilerlerken, aynı bölgede YPG'nin de çeşitli bölgeleri ele geçirdiği belirtiliyor. Suriye ordusunun Rakka'da operasyon hazırlıkları yaptığı da bilgiler arasında.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR