Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DAMAT BERAT PLANI
DAMAT BERAT PLANI
MHP Genel Başkan adaylarından Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ Saray’ın Ağustos ayında baskın seçim planladığını iddia etti.
30 Nisan 2016, 13:33
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çevresinin referanduma gerek kalmadan Anayasa’yı değiştirmek amacıyla baskın bir genel seçim tasarladığını öne süren Özdağ, “Hem kamuoyunu hem de MHP yönetimi ve MHP tabanını uyarıyorum. Eğer Ağustos’ta bir baskın seçim yapılırsa MHP baraj altında kalır ve AKP’nin yapacağı yeni Anayasa toplumsal barışı zedeler” dedi.image
 
Türkiye’de siyasetin baş döndürücü bir hızla geliştiğini belirten Saray iktidarının Kasım ayında bir baskın seçim planladığına dair duyumlar aldıklarını ancak bu sürecin öne çekildiği söyledi. Ağustos ayında Saray kadrolarının Türkiye’yi baskın bir seçimle karşı karşıya bırakmak gibi kaotik bir projesinin olduğunu ileri süren Özdağ SÖZCÜ’ye şöyle konuştu:
 
” Saray her hal ve şart altında  Türkiye’nin üniter yapısını bozacak ve toplumsal barışı zedeleyecek bir Anayasa değişikliği için kararlı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yeni Anayasa’da laiklik ilkesinin olmaması gerektiğine dair görüşleri de bunun zaten bir kanıtı. Tüm bu gelişmeler bir bütün olarak düşünüldüğünde iç açısı değil”image
 
“DAVUTOĞLU GİDECEK BERAT GELECEK”
 
“Artık gizlisi saklısı kalmadı. Erdoğan, Davutoğlu’nu değiştirmeye kararlı” diyen Özdağ, ”Öncelikli plan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yeni genel başkan ve başbakan olması ile Anayasa değişikliği idi ancak dokunulmazlıkların gündeme getirilmesiyle bu oyun planında ve kurguda değişiklik yapıldı. Yeni oyun planında Enerji Bakanı ve Cumhurbaşkanı’nın damadı Berat Albayrak’ın Genel Başkan seçtirilmesi ve Başbakanlığa getirilmesi planlanıyor. Ardından da Başkanlık sisteminin getirileceği yeni Anayasa değişikliği gündeme gelecek. Bu değişiklik Türkiye’nin üniter yapısının bozulmasına neden olur. Dolayısıyla Türkiye hiç de istenmeyen toplumsal huzursuzluklarla karşı karşıya kalabilir” açıklaması yaptı.
Kamil Elibol

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR