Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IŞİD'İN KARARGAH KENTİ RAKKA KUŞATMA ALTINDA
IŞİD'İN KARARGAH KENTİ RAKKA KUŞATMA ALTINDA
YPG’nin öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri (DSG), IŞİD’in başkent ilan ettiği Suriye’nin Rakka kentine uzun zamandır planlanan operasyonu başlattı.
24 Mayıs 2016, 15:13

 

YPG’nin öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri (DSG), IŞİD’in başkent ilan ettiği Suriye’nin Rakka kentine uzun zamandır planlanan operasyonu başlattı.

Fotoğraf: ANF

 

Suriye'de terör örgütü IŞİD'in kalesi niteliğindeki Rakka'ya yönelik uzun süredir hazırlıkları devam eden operasyon başladı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği harekâta, aralarında  YPG'nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile Ehrar Rakka ve Liwa Tahrir Tugayları'nın katıldığı belirtildi. Öte yandan, 250 ABD askerinin bölgeye konuşlandırıldığı aktarıldı.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ne yakınlığıyla bilinen Rudaw yayın organı, operasyonun TSİ ile 14:00 sıralarında başladığını yazdı.

 
Londra merkezli Arapça yayın yapan Al Aawsat gazetesinin operasyonun başladığına dair haberindeyse Rakka’da bulunan bir insan hakları aktivistinin sözlerine yer verildi. Aktivist, Kürtlerin 12 bin savaşçıyla Rakka’ya saldırıya geçtiğini söyledi.
 
suriye harita
 
‘Rakka operasyonu üç koldan’
 
Suriye’nin Rakka kentinde hayatlarını tehlikeye atarak habercilik yapan ve IŞİD vahşetini anlatan ‘Rakka Sessizce Katlediliyor’ (Raqqa is being slaughtered silently) grubundan bir başka aktivist Abu Mohammed al-Raqqawi ise Kürt savaşçıların şuan Ayn İsa’da olduğunu ve Rakka’ya doğru ilerlediğini söyledi.
 
Raqqawi’ye göre Rakka’ya düzenlenecek operasyon üç cepheden yürütülecek: Deyr Ezzor, Ayn İsa ve Kobani.
 

 

IŞİD ile DSG arasındaki savaşın kolay olmayacağını sözlerine ekleyen aktivist, şöyle konuştu: “IŞİD bu operasyona iki yıldır hazırlanıyor ve güçlü barikatlar inşa ediyordu. Operasyona ABD’li askerler katılmayacak. Suriye’de şuan 200 kadar ABD’li özel savaşçı bulunuyor. Ancak onların tek görevi Kürtleri eğitmek.”

Kobani’nin 50 kilometre güneyinde bulunan Ayn İsa kasabasından üç kol halinde başlatılan harekâtta, öncelikli hedefin Rakka’yı kuzeyden kuşatmak olduğu öğrenildi.

 

IŞİD’in olası bir operasyonu göz önüne alarak Rakka çevresine birçok bubi tuzağı ve bomba yerleştirdiği belirtiliyor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR