Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YALÇIN AKDOĞAN'IN ÜSTÜ ÇİZİLDİ
YALÇIN AKDOĞAN'IN ÜSTÜ ÇİZİLDİ
Binali Yıldırım'ın AKP Genel Başkanı ve Başbakan olmasının ardından, partinin ve hükümetin "kaybedeni" Yalçın Akdoğan oldu
24 Mayıs 2016, 15:19

 

Ahmet Davutoğlu döneminde hem MKYK’da olan, hem de Başbakan Yardımcılığı görevinde yer alan Yalçın Akdoğan, Binali Yıldırım ile birlikte her iki koltuktan da oldu.

 Akdoğan gazetecilerin “Yeni kabine açıklandı, ne düşünüyorsunuz” sorusu üzerine, “Hayırlı olsun arkadaş”  dedi.

DOLMABAHÇE Mİ?

Akdoğan’ın hem parti yönetimi, hem de hükümette devre dışı kalmasında HDP ile hükümetin geçen yılın başında Dolmabahçe’de yaptıkları toplantının etkili olabileceği konuşuluyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan bu toplantıyı daha sonra sert sözlerle eleştirmişti. Hem HDP kanadı, hem de Bülent Arınç gibi AKP içinde muhalefete geçen isimler Erdoğan’ın Dolmabahçe çıkışlarına karşılık, “Yalçın Akdoğan’a sorun” mesajını vermişlerdi.

Akdoğan’ın, Davutoğlu’nun yetkilerinin elinden alınması sürecinde de, Davutoğlu’na yakın durmasının, hem kabine, hem de parti yönetiminden dışlanmasına neden olmuş olabileceği de kulislerde konuşuluyor.

ERDOĞAN’IN ESKİ METİN YAZARI

Yalçın Akdoğan siyasete Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlık dönemindeki “en yakın çalışma arkadaşlarından biri olarak” girdi. Başbakanlığı döneminde Erdoğan’ın metin yazarlığını üstlenen, ardından Erdoğan’ın AKP lideri olarak girdiği son genel seçimde milletvekili olan Akdoğan, 17-25 Aralık sonrası yapılan kabine değişikliğinde de ilk kez kabineye, üstelik Başbakan Yardımcısı olarak Erdoğan tarafından dahil edilmişti.

YALÇIN AKDOĞAN’DAN İLK YORUM

65’nci hükümetin Bakanlar Kurulu’nun açıklanmasının ardından ilk mesajlardan biri, kabine dışı kalan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’dan geldi. Türk Hava Yolları’na ait uçakla Ankara’ya giden Akdoğan gazetecilerin “Yeni kabine açıklandı, ne düşünüyorsunuz” sorusu üzerine, “Hayırlı olsun arkadaş”  dedi.

Akdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise, “65. Hükümetimize başarılar dilerim, milletimiz ve kabineye giren bakanlarımız için hayırlı olsun, Allah utandırmasın. Şerefle yaptığımız görevi yeni bakanımıza yine şerefle devrediyorum. Bu görevleri nasip eden Allah’a hamdolsun, tensip edenlere teşekkür ederim” dedi.

YALÇIN AKDOĞAN'I ‘BIYIK' DA KURTARAMADI
yalcin-akdogan-biyikli-biyiksiz

Geçtiğimiz ay AKP Daraltılmış İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın bıyıklı hali dikkat çekmişti. 64. Hükümette son dönemde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Ala art arda bıyık bırakamaya başlamıştı. Yalçın Akdoğan, Başbakan Binali Yıldırım kabinesinde hiçbir görev alamadı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR