Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
E - TİCARET BÜYÜK YARA ALDI
E - TİCARET BÜYÜK YARA ALDI
İnternet üzerinden alışveriş yapılmasını sağlayan ödeme sistemi PayPal, Türkiye’deki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.
31 Mayıs 2016, 16:36
 
 
Dünyanın en büyük online ödeme şirketlerinden PayPal, Türkiye faaliyetlerini durdurdu..
 
Şirketin dün Türkiye kurumsal sayfasından yaptığı açıklamayla duyurduğu karar, 6 Haziran 2016’dan itibaren geçerli olacak. PayPal, resmi açıklamasında kararın arkasında BDDK’nın şirketin lisans başvurusunu reddetmesi olduğunu belirtiyor.
 
Normal koşullar altında lisans başvurusunun reddedilmesinin bu tip bir karar için yeterli olup olmadığı sorusuna ek olarak, şirketin açıklaması “ilgili kurumun Türkiye’deki faaliyetlerini durdurma talimatı üzerine” şeklinde devam ediyor.
 
Cümle seçiminin dikkat çekici olduğuna şüphe yok ancak PayPal tarafından  iletilen açıklamada daha net bir ifadeyle:  “Türkiye’de ödeme faaliyetlerinde bulunmak için yaptığımız lisans başvurusunun BDDK tarafından reddi nedeniyle faaliyetlerimizi durdurmaktan başka bir seçeneğimiz bulunmamaktadır” deniliyor.
 
İnternet üzerinden alışveriş yapılmasını sağlayan ödeme sistemi PayPal, Türkiye’deki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.
 
PayPal olarak Türkiye’deki faaliyetlerimizi durdurduğumuzu üzülerek bildirmekteyiz.

6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki müşterilerimiz PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır.  Müşterilerimiz PayPal hesaplarına giriş yapabilir ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilirler. 

Belirtmek isteriz ki, PayPal’ın önceliği her zaman müşterileri olmuştur. Ancak yerel düzenleyici kuruluşa yaptığımız lisans başvurusunun reddi ve ilgili kurumun Türkiye'deki faaliyetlerimizi durdurma talimatı doğrultusunda uygulamak durumunda olduğumuz bu karardan dolayı üzüntü duymaktayız. 

Bakiyenizi çekmek için:

- Hesabınıza giriş yapın.
- Özet sayfasında yer alan PayPal Bakiyesi'nden “Para Çekin”i tıklayın.
- Çekmek istediğiniz tutarı girin, çekilen paranın iletileceği banka hesabını seçin ve “Devam”ı tıklayın.
- Onay sayfasını inceleyin ve ardından “Gönder”i tıklayın.

Bakiyenin banka hesabınıza gönderilmesi 5-7 gün arası sürebilmektedir.

Banka hesap detaylarınızın doğru olup olmadığını lütfen kontrol ediniz. Ayrıca PayPal hesabınızda yer alan ad ve soyadınızın, banka hesabınızdaki ad ve soyadınız ile birebir uyumlu olması gerektiğini hatırlatmak isteriz.     

PayPal olarak tüm müşterilerimize bugüne kadar bizi tercih ettikleri için  teşekkürlerimizi iletmek isteriz.

PayPal'a vermiş olduğunuz destek Türkiye'deki çalışanlarımız ve şirketimiz için her zaman önemli olmuştur.

Gelecekte Türkiye'deki müşterilerimize yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir.
 
image
 
Elektronik Ödeme Sistemleri
 
İnternet ile hayatımıza giren yeni ödeme sistemlerini kısaca hatırlatalım; internet öncesinde, kağıt para, kredi kartı, çek, senet şeklindeki ödeme sistemleri, bugün internet ve mobil teknolojilerin sunduğu olanaklar sayesinde 100 kadar farklı modele sahip. Bir kaç tanesini Cep Cüzdan, Bitcoin, Paypal, Sanal Pos, BaroKart olarak sayalım.
 
 
Hayatlarımızı kolaylaştıran yeni elektronik ödeme sistemlerinin en önemli sorunu güvenlik. Bu hem varlığın (para) güvenliği, hem de kişisel verilerin güvenliği anlamında önemli. Yukarıdaki BDDK koşulu da zaten buna işaret ediyor.
 
Elektronik ödeme sistemlerinin yaygınlaşması ile "nakitsiz hayat"a doğru gidiliyor. Avrupa ülkelerinde şimdilerde başlatılan nakitsiz hayat, sayısal uçurumun büyüyeceği gibi bazı tartışmaları da yanında getiriyor. 
 
PayPal nedir?
 
İnternet üzerinden çalışan online bir ödeme sistemi olan Paypal, önceden yapılan ödeme ile internet üzerinden güvenli alışveriş yapılmasını ya da istenilen kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para gönderilmesini sağlayan bir servis.
 
Aralık 1998'de --o dönem mevcut olan-- avuçiçi cihazlara güvenlik yazılımı geliştirmek üzere Confinity adıyla ABD'de kuruldu. PayPal bu şirketin "para transfer" hizmeti olarak 1999 yılında geliştirildi. Mart 2000'de firma bugünlerin ünlü girişimcisi, Tesla Motors'un sahibi Elon Musk'ın kurduğu online banka çözümleri geliştiren X.com ile birleşti. Musk bir süre sonra PayPal servisinin önemini anlayarak, o konuya odaklandı ve şirketin adı da 2001'de PayPal olarak değiştirildi. Şirket 2002'de halka açılması ve hemen arkasından eBay tarafından satın alınması ile birlikte dünya çapında gelişti. Özellikle e-Ticaret firmalarının önemli araçlarından birisi oldu. 
 
Türkiye’de uzun yıllardır ve özellikle yurtdışı müşteriler için ödeme sistemi olarak kullanılan Paypal'ın yokluğu internet dünyası açısından bir kayıp olabilir ama aynı konuda bir çok firma şimdiden lisans almış durumda. Dolayısıyla PayPal kullanıcısı Türk birey ve firmaların şimdi diğer firmaları denemesi gerekiyor.
 
PayPal'in Türkiye'de bazı şirketlerle görüşme yaptığı belirtiliyor.  
 
Şeffaf Gazete.com
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR