Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AB İNGİLTERE'Yİ KAYBEDİYOR
AB İNGİLTERE'Yİ KAYBEDİYOR
AB’de kalmaktan yana olan İşçi Partisi milletvekili Jo Cox’un öldürülmesinden sonra yapılan iki ankette 'Kalalım' oylarında az da olsa yükseliş olduğu görüldü. Ancak üçüncü bir anket ‘çıkalım’ oylarının küçük bir farkla önde olduğunu gösteriyor.
21 Haziran 2016, 15:29
 
 
İngiltere'de Avrupa Birliği'ne üyeliğin oylanacağı referanduma iki gün kala yayımlanan son anket sonuçlarında büyük sürpriz... Avrupa Birliği'nden çıkma taraftarı olanların sabah akşam "Türkiye'nin AB'ye girme ihtimalini büyük tehdit" olarak gösterdiği İngiltere'de anket sonuçları başa baş gidiyor.

Başbakan David Cameron gibi 'Kalalım' oyundan yana olanlar, AB üyeliğinin getirdiği ekonomik avantajların altını çiziyorlar.

'Çıkalım' kampındakilerse AB üyeliğinin getirdiği seyahat özgürlüğünün göçü artırdığını ve kamu hizmetleriyle iş imkanlarının üzerinde baskı yarattığını söylüyorlar.

 
İngiltere’de Avrupa Birliği’ne üyeliğin oylanacağı Perşembe günkü referandum öncesi yayımlanan en güncel kamuoyu yoklamasında AB’de kalma yanlılarının üstünlüğünün azaldığı görülüyor.
 
image
 
Reuters’ın haberine göre finansal bahisçi IG şirketi tarafından Survation’a yaptırılan ankete göre AB’de kalma yanlıları yüzde 45, ayrılma yanlıları ise yüzde 44 oy aldı.
 
Bir önceki Cumartesi günü yayınlanan Survation anketinde yüzde 45 ile AB’de kalma yanlılarının ayrılma yanlılarına 3 puan üstünlüğü bulunuyordu.
Anket 20 Haziran tarihinde telefon üzerinden yapıldı.
 
KARŞITLARIN EN ÖNEMLİ ARGÜMANI TÜRKİYE
 
AB’den ayrılma yanlıları Türkiye’yi kampanyalarının ana teması hâline getirerek, “Türkler İngiltere’nin ulusal güvenliğine tehdit” oluşturacağını öne sürüyor. Buna karşılık başbakan David Cameron’ın başını çektiği AB’de kalma yanlıları ise Türkiye’nin AB’ye üye olma olasılığının bulunmadığını belirten açıklamalar yaparak, İngiliz halkının endişe etmesine gerek olmadığını belirtiyorlar.
 
The Times'ın internet sitesinde yayınlanan YouGov’un yaptığı internet anketi 'Çıkalım' oylarının yüzde 44’te, 'Kalalım' oylarının yüzde 42’de olduğunu gösterdi. Bu anket Cox’un öldürüldüğü haftasonu yapılmıştı.
 
KRİTİK KARAR
 
İngiltere’de seçmenler 1973'te katıldıkları AB'de kalıp kalmayacaklarına Perşembe günü düzenlenecek referandumla karar verecek. Bu karar hem Avrupa'yı hem İngiltere'yi ekonomik ve politik yönden etkileyecek.
 
Pazartesi günü İngiltere'nin AB'de kalması yönündeki beklentilerin artmasıyla İngiliz Sterlini son 7 yıldaki en hızlı günlük yükselişini gerçekleştirmişti.
1992 Siyah Çarşamba krizinde sterline karşı bahse giren milyarder George Soros, ‘çıkalım' oyunun İngiliz sterlininin değerini Siyah Çarşamba'dan çok daha büyük bir düşüşe uğratacağını söyledi.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR