Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA MUNİH'TE AVM SALDIRISI 9 ÖLÜ
ALMANYA MUNİH'TE AVM SALDIRISI 9 ÖLÜ
Bir haftada ikinci saldırı.Türklerin yoğun yaşadığı Almanya'nın Münih kentinde Olimpia  alışveriş merkezinde kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi
22 Temmuz 2016, 17:59

 

Bir haftada ikinci saldırı.Türklerin yoğun yaşadığı Almanya'nın Münih kentinde Olimpia  alışveriş merkezinde kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi

image

Polis kaynakları 9 kişinin öldüğünü açıkladı ,sayının artabileceği söyleniyor.

Saldırgan sayısı olayın Terör olayı olduğunu gösteriyor.

Saldırganların elinde uzun namlulu silahlar bulunduğu da polisin verdiği bilgiler arasındaimage

Münih'in Moosach semtindeki Olimpia alışveriş merkezine bir silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi. Polis, olayda ölenler ve yaralananlar olduğunu belirtiyor. Ancak kaç kişinin öldüğü ve yaralandığı açıklanmadı fakat yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre enaz 9 ölü olduğunu bu sayının artabileceği söyleniyor.
image

Polis alışveriş merkezine geniş çaplı bir operasyon başlattı. Polis Terör vakasının olabileceği üzerinde duruluyor. Silah seslerinin ilk olarak McDonalds restoranından geldiği belirtildi,bölge Türklerin yoğun yaşadığı   bir lokasyon olarak bilinmekte.

Münih'te hastaneler doktorları ve hemşireleri göreve çağırdı. 

Münih polisi Twitter hesabından alışveriş merkezindeki silah seslerinin sebebinin henüz belirsiz olduğunu, çok sayıda yaralı olduğunu ve gerekli bilgiler elde edildiğinde kamuoyu ile paylaşılacağını yazdı.

image

Polis ayrıca sosyal medya kullanıcılarına olay yerinden fotoğraf ve video paylaşmaması çağrısında bulundu. Polis teyakkuzda,toplu taşımalar durduruldu,çevre güvenlik altına aldı.Münih ana tren istasyonu boşaltıldı.Çok sayıda yaralı olduğu bölgeden gelen bilgiler arasında.

Geniş çaplı bir operasyon başlatan polis bir saldırganın kendini başından vurduğunu daha 2 saldırga olduğunu düşündüklerini açıkladı.

Münih'te Olympia Alışveriş Merkezi ve bir hızlı restoran önünde silahla saldırı düzenleyerek 9 kişiyi öldüren, 16 kişiyi yaralayan saldırganın cesedi, olay yerine bir kilometre uzaklıkta bulundu.

Polis saldırganın intihar ettiğini tahmin ediyor. Ancak saldırganın operasyon sırasında polisler tarafından vurulmuş olabileceği de belirtiliyor.

Sabaha karşı basın toplantısı düzenleyen Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrä, saldırganın önce hızlı restoran önünde insanlara ateş açtığını, daha sonra ise alışveriş merkezine giderek saldırıyı sürdürdüğünü belirtti. Saldırganın cesedinin olay yerine bir kilometre uzaklıkta bulunduğu kaydedildi.

18 yaşındaki saldırganın İran kökenli bir Alman olduğu bildirildi.

Polis saldırganın cesedinin yanında bir silahın bulunduğunu da kaydetti. Dün akşam saatlerinde üç saldırganın olduğundan şüphelenen polis saldırganın tek olduğunu belirtti.

image

Saldırının nedeni bilinmiyor

Münih polisi saldırının nedeni hakkında bir açıklama yapmadı. Emniyet Müdürü Hubertus Andrä, 'Şu an itibariyle sadece bir silahlı saldırıdan söz edebiliriz' dedi. Dün akşam saatlerinde Alman medyasında saldırganın radikal İslamcı ya da aşırı sağcı olabileceği yönünde spekülasyonlar yapılmıştı.

Münihli saldırganın, son yıllarda da Münih'te yaşadığı belirtildi. Münih Emniyet Müdürü görgü tanıklarından, saldırgana dair video ya da fotoğraf görüntülerini polise ulaştırmasını istedi.

Saldırının düzenlenmesinin ardından kentte olağanüstü hal ilan eden polis, üç saldırganın olduğundan şüphelenildiğini belirtmiş, vatandaşlara evlerinden çıkmama uyarısında bulunmuştu. Toplam 2 bin 300 polisin görev yaptığı operasyonda Bavyera polisine komşu eyaletlerden de destek geldi. Operasyona terörle mücadele birliği GSG 9 da katıldı. Operasyonun başlamasının ardından Münih'te tren, otobüs, metro ve tramvay seferleri iptal edilmişti. Yetkililer bu sabahtan itibaren bütün seferlerin yeniden başladığını duyurdu. Kentteki güvenlik önlemleri ise sürüyor.

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR