Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ERDOĞAN MİT KONUSUNDA NE YAPACAK ?
ERDOĞAN MİT KONUSUNDA NE YAPACAK ?
MİT dahil tüm istihbarat birimlerinin bağlı olacağı çatı bir kuruluş oluşturulması için düğmeye basıldı. Bu kuruluş istihbaratın tek elde toplanıp işlenebilmesini sağlayacak.
23 Temmuz 2016, 09:23
 
 
Hükümet 15 Temmuz darbe girişimi gecesi oluşan istihbarat rezaleti ile ilgili yeni kararlar alma sürecine girdi., FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşananlar ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın darbeyi eniştesinden öğrenmesi nedeniyle MİT başta olmak üzere istihbaratı da masaya yatırdı.
 
MİT dahil tüm istihbarat birimlerinin bağlı olacağı çatı bir kuruluş oluşturulması için düğmeye basıldı. Bu kuruluş istihbaratın tek elde toplanıp işlenebilmesini sağlayacak.
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşanan istihbarat zafiyetini, "darbe olacağını eniştemden öğrendim" sözleri ile ortaya koydu. Erdoğan'ın, Başkent Ankara'da arka arkaya yapılan toplantılar sırasında MİT Müsteşarına bu konudaki sitem ve eleştirilerini ilettiği öğrenildi.
 
Başbakan Binali Yıldırım'ında darbe girişiminden neredeyse kamuoyu ile birlikte haberi olduğu biliniyor. Yıldırım'ı güvenli bir yere geçmesi konusunda uyaranın da Erdoğan olduğu bildirildi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20.00-21.00 sularında Binali Yıldırım'ı arayıp, "evini boşalt ve önlem al" dedi.
 
Hükümet, 15 Temmuz'da yaşananlar nedeniyle MİT başta olmak üzere istihbaratı da masaya yatırdı. İstihbaratın yeniden yapılandırılması için bir çalışma yapılması gündeme geldi. Bu çalışmanın da önünüzdeki günlerde hızla tamamlanıp gerekli yasal düzenlemelerin yapılması planlanıyor.
 
image
 
İSTİHBARAT KURUMLARI YENİDEN YAPILANACAK ÇATI KURUM' KURULACAK
 
Hükümette konuşulan model, istihbarat birimlerinin bağlı olacağı çatı bir kuruluş oluşturulması, burası aracılığı ile kopukluğun giderilmesi, önemli konularda sivil otoritenin daha erken bilgi sahibi olmasını sağlayacak bir sistem kurulması yönünde. Bu modele göre MİT, Emniyet, Jandarma, Genelkurmay istihbarat birimleri ayrı ayrı çalışmalarını sürdürecek ancak bunlar arasında koordinasyonu sağlayacak çatı bir kurum oluşturulacak. İstihbarat kurumlarından elde edilen bilgiler koordinasyon kurumunda toplanacak. Bu kurum, gelen istihbaratları birleştirip daha yukarıdan bakma ve geniş tabloyu görme şansına sahip olacak. İstihbarat bu şekilde işleneceği için darbe, terör saldırısı gibi eylemlerin daha çabuk fark edilmesi de sağlanacak.
 
MİT'in, Türkiye genelindeki bölge başkanlığı sayısı arttırılacak. MİT içinde bir kuvvet planlaması yapılacak. Eskiden olduğu gibi askerin içinde de istihbarat toplayacak MİT görevlileri bulunacak..
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR