Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖZGÜR GÜNDEM KAPATILDI
ÖZGÜR GÜNDEM KAPATILDI
“Örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla, İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından geçici olarak kapatılmasına karar verilen Özgür Gündem gazetesi, Özel Harekât Polisleri tarafından basıldı.
16 Ağustos 2016, 18:21
 
“Örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla, İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından geçici olarak kapatılmasına karar verilen Özgür Gündem gazetesi, Özel Harekât Polisleri tarafından basıldı. 
 
Özgür Gündem gazetesinin İstanbul Beyoğlu'ndaki merkezinde polis arama yaptı ve gazetenin polis gücü ile boşaltıldığı bilgisine ulaşıldı.
 
image
 
Polis, gazete binasından canlı yayın yapan imc TV ekibini, DİHA muhabirlerini bve gazetenin çalışanlarını gözaltına aldı. Gazetenin avukatı Özcan Kılıç, "Gazete yağmalandı. Çalışnlar darp edilerek gözaltına alındı" dedi.  
 
Gazetenin olduğu bina önünde toplanan kalabalık bu baskını protesto etti.
 
Polis gazete önünde de görüntü alınmasına izin vermedi. Gazetenin 5 katlı binasında her kata Özel Harekât polisi yerleştiştirildi. 
 
Kalabalık bir kitle bina dışında gazeteye destek vermek amacıyla protesto gösterisi düzenleniyor. Gazetenin bazı çalışanlarının gözaltına alındığı bildiriliyor.
 
Özgürlükçü Hukukçular Derneği İstanbul Eş Başkanı Sinan Zincir, “Gazete binası tamamen boşaltılarak Özgür Gündem’in yarın ki baskısı engellenmek isteniyor. Şu anda toplu gözaltı yapılıyor. Gazetedekiler zorla gözaltına alınıyor” dedi.
 
image
 
Gözaltına alınan bazı gazeteciler şöyle:
 
Günay Aslan, Reyhan Hacıoğlu, Ender Öndeş, Doğan Güzel, Ersin Çaksu, Kemal Bozkurt, Sinan Balık, Önder Elaldı, Davut Uçar, Zana Kaya, Fırat Yeşilçınar. Dicle Haber Ajansı muhabiri Mesut Karnak. İMC TV muhabiri Gülfem Karataş ve İMC TV kameramanı Gökhan Çetin.
 
Kapatma kararı sonrası destek amaçlı gazete binasına giden İstanbul Tabip Odası basın bürosundan Yılmaz Bozkurt ile Do Yayınevi çalışanı Hüseyin Gündüz de gözaltına alınanlar arasında.
 
Doğan Haber Ajansı, 4 kişinin soruşturma kapsamında, 20 kişininse polise mukavemet ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığını bildirdi.
 
image
 
“Her şeyi kırıp döktüler, gözaltına alınanların hepsini darp ettiler”
 
Özgür Gündem Gazetesi’nin avukatı Özcan Kılıç, darp edilerek gazete binası dışına çıkartıldığını söyledi. Gazeteye kapatma kararı veren 8. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından ayrıca gözaltı, arama ve el koyma kararı çıkartıldığını söyleyen Kılıç, “Bu arama değil resmen yağmalamadır. Her şeyi kırıp döktüler. Dışarıya çıkmak da zor oldu. Beni de darp ederek dışarıya çıkarttılar. Gözaltı kararı verdikleri tüm arkadaşları darp ederek gözaltına aldılar” dedi. 
 
Gazetenin imtiyaz sahibi, eski yayın yönetmeni ve yazarının evine baskın 
 
Gazetenin İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı, eski Yayın yönetmeni Eren Keskin ve gazetenin yazarı Filiz Koçali'nin evine polis baskın düzenledi.
 
İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi, PKK örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle Özgür Gündem gazetesini geçici olarak kapatma kararı almış, gazetenin terör örgütü yayın organı gibi çalıştığı gerekçe gösterilmişti.
 
Hükümet çevrelerinden kararın ülkede 21 Temmuz'da ilan edilen olağanüstü halin dışında alındığı belirtildi. Özgür Gündem'de çalışan çok sayıda gazeteciye yönelik de soruşturmalar sürüyor.
 
Şeffaf Gazete.com
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR