Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DICK ADVOCAAT İSTİKRARLI DEĞİL
DICK ADVOCAAT İSTİKRARLI DEĞİL
Advocaat, her şeyden önce çok tecrübeli bir teknik adam. Böyle bir dönemde deneyim en önemli faktörlerden birisi. Kısa sürede sorunları teşhis edip, tedaviye başlayacak tecrübeye sahip.
16 Ağustos 2016, 19:08
 
NTV Spor yorumcusu ve yazar Güntekin Onay, Fenerbahçe'nin yeni hocası Advocaat'ı değerlendirdi.
 
Kısa sürede sorunları teşhis edip, tedaviye başlayacak deneyime sahip. Belli bir sisteme takılmaz, oyun felsefesini malzemeye göre belirler. En büyük handikapı istikrarsız oluşu.

Geçen yıl Pereira göreve başladığında bu sayfalarda çekincelerimi ve soru işaretlerini vurgulamıştım. Pereira dönemi sona erdi. Kanımca F.Bahçe yönetimi Portekizli’yle mayıs sonunda yolları ayırmalı ve yeni sezon için planlamaları çok daha önceden yapmalıydı. Ne yazık ki geç kalındı, çok zaman kaybedildi. Ön elemede de hiç de hazır olmayan bir Monaco karşısında Şampiyonlar Ligi şansı yitirildi.

 
Advocaat, her şeyden önce çok tecrübeli bir teknik adam. Böyle bir dönemde deneyim en önemli faktörlerden birisi. Kısa sürede sorunları teşhis edip, tedaviye başlayacak tecrübeye sahip.
 
image
Advocaat, kariyerine baktığımız zaman pragmatik bir teknik adam olarak göze çarptı. Belli bir sisteme takılıp kalmayan, oyun felsefesini ve formasyonlarını elindeki malzemeye göre belirleyen bir isim. Kariyerinin son döneminde belki çok parlak gözükmeyebilir. Her dönemde de yöntemleri tartışıldı ancak ben Advocaat’ı değerlendirirken kendi liglerinde favori olan Zenit, Rangers ve PSV’deki performansını baz alıyorum. Favori ekiplerde şampiyon oldu. Bizim için Sunderland, Sırbistan veya bunun gibi kulüplerdeki çizgisi ölçü olmamalı.
 
image
 
KARİYERİ HEP DALGALI
Tabii ki burada da metotları tartışılacaktır. Zenit’teki UEFA şampiyonluğu bence kariyerinin zirvesiydi. Oyuncuları sevk ve idarede zorlanmayan bir kariyere sahip. 100 gol attığı sezon da var, 40 gol attığı sezon da. Kariyerinde ciddi dalgalanmalar var. Ama F.Bahçe’de mevcut kadronun ne yapabileceğini doğru tartacak ve buna göre uygun bir oyun anlayışı belirleyecek tecrübeye sahip. Çok fazla zamanı yok.
 
KISA sürede mucizeler yaratmasını beklemek haksızlık olur. O yüzden kendisine 8-10 hafta süre tanımalı ve en sağlıklı değerlendirmeyi bu şekilde yapmalıyız. Elindeki kadronun yeterli olduğunu düşünürse ofansif futbol oynatacaktır. Ancak tipik bir Hollandalı ekolü mantalitesine sahip bir teknik adam değil. 
 
Örneğin Sunderland macerası çok ilginç. Küme düşmesine kesin gözüyle bakılan takımı üst üste zor maçları kazanarak ligde tutmayı başardı. Bir anda kahraman oldu. Bırakmak istedi ancak büyük bir sevgi ve baskıyla görevde kaldı. Bir sonraki sezonun ilk 8 haftasında hiç maç kazanmadan görevine son verildi. Advocaat’ın kariyerinde yukarıda da vurguladığım gibi büyük istikrar yok. Derin dalgalanmalar var. Kendisi hakkındaki en büyük soru işareti bu. Ancak tecrübeli, zeki ve disiplinli bir teknik adamdır.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR