Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇİN'DEN SURİYE'YE DESTEK SÖZÜ
ÇİN'DEN SURİYE'YE DESTEK SÖZÜ
Geçtiğimiz günlerde Şam’a ziyarette bulunan Çin’in üst düzey bir yetkilisi, Suriye Ordusunun askeri eğitiminin geliştirilmesi olmak üzere, Suriye Hükümetine askeri ve insani yardım yapılacağı sözünü verdi.
17 Ağustos 2016, 15:24
 
 
Şam’a giden Çin’in üst düzey askeri bir yetkilisi Pekin Hükümetinin Suriye Hükümeti ve Ordusuna askeri ve insani yardım yapacağını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirileceğini belirtti. 
 
Geçtiğimiz günlerde Şam’a ziyarette bulunan Çin’in üst düzey bir yetkilisi, Suriye Ordusunun askeri eğitiminin geliştirilmesi olmak üzere, Suriye Hükümetine askeri ve insani yardım yapılacağı sözünü verdi. 
 
Çin’in resmi haber ajansı Xinhua News’in haberine göre, Çin’in Merkez Askeri Komisyonu Uluslararası İşbirliği bölümü Başkanı Guan UV başkanlığındaki bir heyet, geçtiğimiz Pazar günü Şam’a bir ziyarette bulunarak Suriye Savunma Bakanı Fahad Casim el-Freyc ile Suriye Ordusunun askeri eğitim programlarının geliştirilmesi hakkında konuştu ve Çin Ordusundan Suriye’ye insani yardım yapılması yönünde anlaştılar. 
 
Çin’in resmi haber ajansı ayrıca, yapılacak olan bu yardımların, Pekin’in Ortadoğu’daki rolünü güçlendirmek üzere attığı yeni bir adım olduğunu belirtti. 
 
Xinhua News aynı zamanda Guan Uv’un Şam’a gerçekleştirdiği ziyarette şu ifadelerde bulunduğunu belirtti: “Pekin Suriye ile güçlü askeri ilişkilerde bulunmak istemektedir. Suriye ve Pekin Ordusu’nun samimi bir ilişkisi vardır ve Çin iki ülke arasındaki ilişki ve işbirliğinin artmasını istemektedir.” 
 
Suriye Savunma Bakanı da bu görüşmede Çin hükümeti ve ordusunun yardımlarından dolayı teşekkür etti. 
 
Edinilen bilgilere göre Tuğamiral Guan Şam’a gerçekleştirdiği bu ziyarette çatışan taraflar arasında uzlaşma sağlamak için Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Başkanı Sergey Markov ile bir araya geldi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR