Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIBRIS ÇÖZÜMÜNE TÜRKİYE DESTEĞİ
KIBRIS ÇÖZÜMÜNE TÜRKİYE DESTEĞİ
Başbakan Binali Yıldırım Türkiye'ye ziyaret gerçekleştiren KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Çankaya Köşkü’nde bir görüşme gerçekleştirdi
17 Ağustos 2016, 16:09
 
 
Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz'da gerçekleşen menhus darbe girişimi karşısında KKTC devletinin ve Kıbrıs Türk halkının sergilediği dayanışmayı takdirle karşıladığını ifade ederek, Türkiye'nin KKTC’ye her konudaki desteğinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini vurguladı.
 
Yıldırım, Türkiye'ye ziyaret gerçekleştiren KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Çankaya Köşkü’nde bir görüşme gerçekleştirdi.
 
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre görüşmede, Akıncı, Kıbrıs Türkünün, hain darbe girişimini kararlı ve cesur tavrıyla engelleyen Türk halkıyla dayanışma içerisinde olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin istikrar, refah ve demokrasisini hedef alan bu menfur girişimi güçlü bir şekilde kınadıklarını belirtti.
 
Başbakan Yıldırım da Akıncı’ya, 15 Temmuz’da gerçekleşen menhus darbe girişimi karşısında KKTC devletinin ve Kıbrıs Türk halkının sergilediği dayanışmayı takdirle karşıladığını ifade ederek, Türkiye'nin KKTC’ye her konudaki desteğinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini dile getirdi.
 
Ada'daki müzakerelerde gelinen son aşamanın ele alındığı görüşmede, Yıldırım, mevcut müzakere sürecinin, Ada’da adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözüm için son fırsat teşkil ettiğini, Türkiye'nin Kıbrıs Türkünün güvenlik kaygılarını giderecek, siyasi eşitliğini ve meşru haklarını teminat altına alacak bir çözümü desteklemeye devam edeceğini belirtti.
 
Görüşmede ayrıca, önümüzdeki dönemde Türkiye ile KKTC arasındaki işbirliğinin daha da ilerletilmesi için atılacak adımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Bu çerçevede, Yıldırım ve Akıncı, iki ülke arasındaki mevcut işbirliği projelerini ilerletmek ve yeni projeleri hayata geçirmek için çalışmaya devam etme konusunda mutabık kaldı.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR