Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İŞ DÜNYASI FETÖ OPERASYONLARINA KİLİTLENDİ
İŞ DÜNYASI FETÖ OPERASYONLARINA KİLİTLENDİ
15 ilde 1000 polisle gerçekleştirilen FETÖ operasyonu kapsamında Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nda da arama yapılıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında gözaltı kararı bulunan 187 şüphelinin tüm mal varlıklarına da el koyma kararı verdi.
18 Ağustos 2016, 08:19

 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ cemaatine yönelik operasyon ve tutuklamalar hız kesmeden her kesimde devam ediyor. Bu sabaha karşı 15 ilde yürütülen FETÖ operasyonunda 100'ün üzerinde adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Rızanur Meral, 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'a yönelik "Yakında kimlerin inlerde yaşadığını herkes görecek" sözleriyle gündeme gelmişti.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 'iş dünyası yapılanması’na ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Aydınlı Grup, Eroğlu Holding, Faruk Güllüoğlu, Nejat Güllüoğlu ve TUSKON'a bağlı şirketlerde aramalar devam ediyor. Operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

187 kişilik listesinin bir numaralı isminin TUSKON Başkanı Rızanur Meral olduğu belirtildi. Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları’nda da arama yapılıyor. Güllüoğlu Baklavaları’nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu'nun da bulunduğu belirtildi. 
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı olan Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında da gözaltı kararı alındı.
 
image
 
Gözaltı listesinin en dikkat çeken ismi Ak Parti kurucularından olan ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Abi dediği İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Topbaş'ın damadı olan Tekstil devi Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'nın ev ve iş yeri adreslerinde arama gerçekleştirildi.
 
Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'nın ev ve iş yeri adreslerinde arama gerçekleştiriliyor. Kavurmacı, Kübra Topbaş ile evli.
 
AKP çevrelerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kızının Ömer Faruk Kavurmacı ile evli olması Topbaş’ın damadından dolayı "zaafiyet” yarattığı tartışmaları gündeme gelmişti.
 
Pierre Cardin, Cacharel, U.S. POLO ASSN, KoruFlorya, Solarkent, Aymerkez gibi marka ve projeler bu aileye ait.
 
image
                                 
                                           İNŞAAT VE TEKSTİL DEVİ NURETTİN EROĞLU İÇİN GÖZALTI KARARI
 
Yine gözaltı listesinde Colin's markası ile tanınan fakat son yıllarda dev inşaat projeleri ile dikkatleri üzerine çeken Eroğlu Holding patronu Nurettin Eroğlu gözaltına alınacak isim olarak listede.
Eroğlu Dünyaca ünlü dev tekstil markalarına da Türkiye’de üretim yapmaktadırlar.
 
Bu markalar arasında Gap, Tommy Hilfiger, Lacoste, Calvin Clein, Ralph Lauren, Polo gibi markalar bulunmaktadır. Ayrıca Rusya’da daha çok “Jean” yani “kot pantolon” marlası olarak bilinen Colins bu imajı sayesinde orada devrilmez bir tekstil markası haline gelmiştir.
 
Ömer Faruk Kavurmacı ve Nurettin Eroğlu bazı inşaat projelerinde ortak olarak iş yapmaları ile hatırlanmakta., image
                                                                                                      Faruk Güllüoğlu
 
Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu da bulunuyor. Bu işadamlarının adreslerinde de arama gerçekleştirildi,henüz gözaltı gerçekleşmedi.
 
Soruşturmada adı geçen kişiler için; ‘Terör örgütünün finansmanı’, ‘Terör örgütüne üye olmak’ ve ‘terör örgütü kurmak ve yönetmek’ suçlarından gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı verilen isimler aranıyor.
 
Mahkeme kararı ile de şüphelilerin adreslerinde arama başlatıldı. Operasyona yaklaşık 1000 polis katılıyor. Çok sayıda ünlü holding ve şirkette arama ve gözaltı işlemi başladı.
 
Şeffaf Gazete.com
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR