Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CUMHURİYET DEĞERLERİNE ALERJİLERİ VAR
CUMHURİYET DEĞERLERİNE ALERJİLERİ VAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Lozan’ı bize yutturmaya çalıştılar” sözlerine CHP'li vekillerden sert tepkiler geldi. CHP İstanbul Milletvekil Gürsel Tekin "Cumhuriyet değerlerine alerjileri var" dersen, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal "Bunların ruhu yok Lozan olmasa, Suriye, Afganistan Pakistan olacaktık' diye konuştu
29 Eylül 2016, 15:39
 
Gürsel Tekin, “Sayın Cumhurbaşkanı gerek iç, gerek dış politikada ne zaman çıkmaza girse mutlaka Cumhuriyetin değerlerini ve kurucularını tartışmaya açar. Bunu bir alışkanlık haline getirmiştir. Bunu şiddetle kınıyorum”dedi.
 
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Lozan'ı bize yutturmaya çalıştılar” sözlerini şöyle değerlendirdi:
 
“Yenikapı Ruhu'ndan bahsediliyordu. CHP'nin darbeye karşı hassasiyetini kullanarak bir ruh oluşturulmaya çalışılıyordu. Bizim ruhumuz cumhuriyet değerleri, demokrasi ve insan haklarıdır. Sayın Cumhurbaşkanı ve iktidarda böyle bir ruhun olmadığı çok net olarak görülüyor, cumhuriyet değerlerine alerjileri var.
 
Sayın Cumhurbaşkanı'nı dehşet içinde dinledim. Lozan gibi önemli bir süreci yok sayması son derece üzücü. Önemli bir zaferi tartışmaya açması büyük bir ayıp ve şiddetle reddediyorum. Çok yakışıksız olarak değerlendiriyorum. Tarihiyle sorunları olan yöneticiler dünyanın hiçbir yerinde olmamıştır.”
 
CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ MAHMUT TANAL: BUNLARIN RUHU FALAN YOK
 
Lozan bu ülkenin çimentosu, tapu senedidir. Buna laf uzatmak kapitülasyonlara, sömürgeciliğe evet demektir. Lozan Antlaşması olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti Suriye, Afganistan, Pakistan olacaktı. Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaşlaşmasının ilk adımıdır Lozan. Recep Tayyip Erdoğan'ın bu düşüncesi, ülkeyi diktaya, sömürgeye, şeri hukuka götürme özlemiyle söylenen laflardır. Bunlar takiyye yapıyorlar, FETÖ'de de Ergenekon'da da takiyye yaptılar. Yenikapı Ruhu'nda da yapıyorlar. Bunların ruhu falan yok.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR