Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIBRIS GÖRÜŞMELERİ İSVİÇRE'YE TAŞINIYOR
KIBRIS GÖRÜŞMELERİ İSVİÇRE'YE TAŞINIYOR
Feridun Sinirlioğlu : BM Genel Sekreteri’nin iyi niyet misyonu çerçevesinde yürüyen müzakerelerde Ada’da iki kurucu devletin eşitliği temelinde bir ortak devlet kurulması yoluyla bir çözüme varılamayacaksa o zaman artık bu oyun burada noktalanacaktır.
24 Ekim 2016, 18:13
 
 
Kıbrıs müzakerelerinde son viraj olan toprak ve güvenlikleri görüşmek üzere 7-11 Kasım İsviçre olarak belirlendi.O tarihlerde İsviçrede olacak
 
Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak atandığı New York’a hareketinden saatler önce  Cansu Çamlıbel'e verdiği roportajda Kıbrıs sorununa değinen Feridun Sinirlioğlu çarpıcı açıklamalar yaptı
 
Cansu Çamlıbel'in Kıbrıs’ta 2016 bitmeden çözüm konusunda umutlu musunuz? sorusuna iddialı cevaplar veren Sinirlioğlu'nun müzakere tarihlerinde İsviçre'de olacağı ve gayriresmi olarak liderlerin görüşmelerinde gözlemci olacağı iddia ediliyor.
 
image
 
2016 SONUNA KADAR KIBRIS'TA REFERANDUM KARARI ALINMAZSA KARTLAR YENİDEN KARILIR
 
Feridun Sinirlioğlu: Kıbrıs konusunda önemli ve tarihi bir dönüm noktasındayız. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 2004 yılında ifade edilmiş olduğu ve o tarihten itibaren esasen ortaya koyduğumuz gibi, Kıbrıs sorununun çözümünde her zaman bir adım önde olmaya devam edeceğiz.
 
Bu sonsuz bir müzakere süreci değildir.
 
Herkes şunu biliyor ki, bu yıl sonunda eğer BM Genel Sekreteri’nin iyi niyet misyonu çerçevesinde yürüyen müzakerelerde Ada’da iki kurucu devletin eşitliği temelinde bir ortak devlet kurulması yoluyla bir çözüme varılamayacaksa o zaman artık bu oyun burada noktalanacaktır.
 
Gerek BM Genel Sekreteri gerek AB Komisyonu Başkanı Juncker artık bu oyunda sona gelindiğini söylemişlerdir. Kıbrıslı Rumlar bu gerçekçi tespitlere tepki göstermişlerdir ama kendileri de gayet iyi biliyor ki eğer bu yıl sonunda 2014 Şubat’ındaki ortak bildiride kayıtlı parametreler çerçevesinde bir çözüm ortaya çıkmazsa artık yeni bir oyun kurulacaktır.
 
Bu aşamada da sadece ve sadece Ada’daki iki devlet arasında bir barış anlaşması müzakere edilebilir. Ancak biz bu noktada iki kurucu devletin eşitliği temelinde bir çözümün yakın ve mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu yıl sona ermeden çözüm konusundaki anlaşmanın ortaya çıkacağını ve böylece yeni bir ortaklık devleti kurulacağını düşünüyoruz.,diyerek Kıbrıs müzakerelerinin kadrerinin 2016 sonu olduğunu KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı gibi altını çizmiş oldu.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR