Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANTALYA'DA BİR ARAÇ PATLAMADA YOK OLDU
ANTALYA'DA BİR ARAÇ PATLAMADA YOK OLDU
İkinci bir patlama ihtimaline karşın polis ekipleri bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. DHA muhabiri Hasan Demirbaş “4 araç hasar görmüş, birisi ise tamamen parçalanmış. Yaralılar var ancak gördüğüm kadarıyla ağır yaralı yok” dedi.
25 Ekim 2016, 09:00
 
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Çevreyolu üzerindeki binasının otoparkındaki bir otomobilde bu sabah patlama meydana geldi.
 
Olay yerine ambulanslar sevk edildi. Otoparkta tamamen parçalanmış bir araç var. Antalya Valiliği, patlama sonucunda cam kesiğinden 10 kişinin yaralandığını açıkladı. Olayın terör saldırısı mı yoksa kaza mı olduğu ihtimalleri araştırılıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı'ndan ilk açıklamalar geldi. Valilikten yapılan açıklama göre patlamayla ilgili yayın yasağı geldi.

İKİNCİ BİR PATLAMA İHTİMALİ

İkinci bir patlama ihtimaline karşın polis ekipleri bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. DHA muhabiri Hasan Demirbaş “4 araç hasar görmüş, birisi ise tamamen parçalanmış. Yaralılar var ancak gördüğüm kadarıyla ağır yaralı yok” dedi.

FOTO:DHA
 

CnnTürk canlı yayınına bağlanan ve olayın şokunu yaşadığı gözlenen bir görgü tanığı ise “Şiddetli bir patlama oldu. Herkes kanlar içindeydi. Çok korkunçtu” diye konuştu.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Çevreyolu üzerindeki binasının otoparkında, bugün saat 08.50 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte çok sayıda ambulans olay yerine sevkedildi. Olayda can kaybı yok. Cam kırıkları nedeniyle 10 kişinin hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Patlamanın nedeni henüz belli değil. Terör kaynaklı olup olmadığı araştırılıyor. LPG'li bir araçta patlama yaşanmış olabileceği de ihtimali de araştırılıyor. Belediye Başkanı Türel patlamanın bir terör saldırısı yerine kaza olma ihtimaline de dikkat çekerek, "Bu gibi patlamaları hemen hepimiz güvenlik endişesiyle terör şüphesiyle karşılıyoruz ama henüz çok erken.
 
image
 
PATLAMAYA YAYIN YASAĞI 
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na ait otoparkta meydana gelen patlama ile ilgili yayın yasağı getirildi. Antalya 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı karara göre; patlamaya ilişkin tüm yazılı ve görsel yayınlar yasaklandı. (Salim UZUN/HÜRRİYET)
Kazayı içeren bir patlama da söz konusu olabilir" dedi. Valilikten yapılan yazılı açıklama ise şöyle:“Sabah saat 08.55 civarında, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası arkasındaki açık otoparkta park edilmiş bir araçta, henüz sebebi anlaşılamayan bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yoktur. Çevre binalarda meydana gelen cam kırılmaları sebebiyle 10 kişi cam kesiği şeklinde yaralanmıştır. Olayın sebebiyle ilgili bulgulara ulaşıldıkça kamuoyuyla paylaşılacaktır.
 
BİR ARAÇ TAMAMEN PARÇALANDI
 
Patlamada otoparktaki bir araç tamamen parçalandı. 4-5 aracın da hasar gördüğü belirtiliyor. Olayın ardından ATSO binası boşaltılırken, patlamanın şiddetiyle parçalanan cam kırıklarından yaralananlar ambulanslarla hastanelere götürüldü. Olay sırasında binada bulunan bir görgü tanığı ise, "Ne olduğunu anlayamadık. Bir anda bütün camla indi. Herkes çığlık çığlığa dışarı kaçtı" sözleriyle yaşanan paniği anlattı.
 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, patlamanın bir terör saldırısı yerine kaza olma ihtimaline de dikkat çekerek, "Bu gibi patlamaları hemen hepimiz güvenlik endişesiyle terör şüphesiyle karşılıyoruz ama henüz çok erken. Çünkü patlama olan Ticaret ve Sanayi Odası şehre uzak bir bina, patlama da otoparkta oluyor" dedi ve sözlerine şöyle devam etti: "Kazayı içeren bir patlama da söz konusu olabilir. İlk bilgilere göre hayati tehlike söz konusu değil, cam kesikleri dışında yaralananlarımız yok." TV kanallarında yer alan açıklamasında Türel, patlamada 10-12 kişinin hafif şekilde yaralandığını bildirdi. 

Patlamanın meydana geldiği ATSO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin'de olayda can kaybı olmadığını teyit etti.

DHA

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR