Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÜLTAN KIŞANAK VE FIRAT ANLI GÖZALTINDA
GÜLTAN KIŞANAK VE FIRAT ANLI GÖZALTINDA
Diyarbakır Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.
25 Ekim 2016, 21:30
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.
 
Ankara'dan dönen Kışanak, Diyarbakır Havalimanı'nda, Fırat Anlı ise adresinde gözaltına alındı.
 
15 Temmuz darbe girişimini, darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, bugün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı dinlemiş, Kışanak'a özellikle Ekrem Dumanlı'nın ziyaretine ilişkin sorular sorulmuştu. Başkan Kışanak Diyarbakır Havaalanı'nda akşam saatlerinde uçaktan indikten sonra polis tarafından gözaltına alındı
 
Gözaltılarla birlikte belediyeye de baskın yapıldı. Belediye binasının önü zırhlı araç ve çevik kuvvet polisleriyle çevirilirken polisler, belediye binasında arama yapmaya başladı.
 
Belediye binasının çatısına ve her katına ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan özel harekat polisleri yerleştirildi.
 

Kimsenin alınmadığı belediye binasının önüne Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'le HDP Milletvekilleri Feleknas Uca ve Sibel Yiğitalp geldi. Aramalar sürerken avukatların içeri girme talepleri reddedildi.

TUNCEL: BURASI BİZİM BELEDİYEMİZ, ASIL SİZ GİDİN

200'ü aşkın kişi belediye önünde toplanırken gözaltıları protesto etti. Kitlenin sloganlarına karşılık çevik kuvvet polisleri de bağırarak kitleye dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.

Bu sırada bir polisin Sebahat Tuncel'i kolundan tutarak ittirmesi tepkilere neden oldu. Gerginlik üzerine polis amirleri, çevik kuvvet polislerini uyardı. Kimi polislerin Tuncel'e "Defolun gidin buradan" şeklinde ifadelerle sözlü dalaşmada bulunduğu görüldü.

Bunun üzerine Tuncel, "Burası bizim belediyemizdir. Kimi uzaklaştırıyorsunuz. Burası halkın belediyesidir. Biz değil siz gidin buradan" dedi.

DBP Eş Başkanı Tuncel, 'Bu darbeye herkes ses çıkarmalı' dedi, Diyarbakırlıları 11.00'de belediye önüne çağırdı


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR