Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAĞDAT İZİN VERİRSE OLUR
BAĞDAT İZİN VERİRSE OLUR
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Şii Ulusal Koalisyonu lideri Ammar el Hekim'le birlikte Musul'da kameralar karşısına geçti.
27 Ekim 2016, 13:04
 
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani Musul'da kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Barzani Başika açıklaması yaptı.
 
Şii Ulusal Koalisyonu lideri Ammar el Hekim ise "DEAŞ'la mücadelemize Türkiye'nin destek vermesini istiyoruz ama Bağdat'ın onayıyla. Türk askerleri Bağdat'ın rızası dışında geldi. Bu yüzden çekilmelerini istedik" dedi.
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Şii Ulusal Koalisyonu lideri Ammar el Hekim'le birlikte Musul'da kameralar karşısına geçti.
 
Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre ABD'nin Kürtleri kullandığı yönündeki iddialara yanıt veren Barzani, "Amerika Kürtleri kullanmıyor çünkü biz onlar için değil kendimiz için savaşıyoruz. Yardımlarını da memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. Başika'yı DEAŞ'tan temizlediklerini belirten Barzani, anlaşma doğrultusunda Peşmerge güçlerinin Musul'a girmeyeceğini bir kez daha söyledi.
 
Barzani Musul operasyonu çerçevesinde Başika'nın DEAŞ'tan geri alınması için başlatılan harekatta, Türkiye'nin topçu atışıyla kendilerine destek verdiğini ise yalanlamadı. Barzani, "Türkiye'nin ağır silahlarının Başika (harekatına) dahil olduğuna dair bilgim yok" diye konuştu.
 
'TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNİ İSTİYORUZ AMA...'
 
Öte yandan Barzani, "Rakka operasyonuyla ilgili değiliz. Biz kendi cephelerimizdeki savaşla ilgileniyoruz" dedi. 
 
Hekim ise "DEAŞ'la mücadelemize Türkiye'nin destek vermesini istiyoruz ama Bağdat'ın onayıyla. Türk askerleri Bağdat'ın rızası dışında geldi. Bu yüzden çekilmelerini istedik" ifadelerini kullandı. Hekim ayrıca, "DEAŞ'a karşı mücadele bir Irak savaşıdır ve hiçbir ülkenin kimin katılıp kimin katılmayacağına karar verme hakkı yoktur" dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR