Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EL BAB ÇEVRESİNDE YOĞUN ÇATIŞMA VAR
EL BAB ÇEVRESİNDE YOĞUN ÇATIŞMA VAR
2 ayrı taraftan El Bab'a ilerleyişini sürdüren ÖSO ile Demokratik Suriye Güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.
21 Kasım 2016, 18:59

 

2 ayrı taraftan El Bab'a ilerleyişini sürdüren ÖSO ile Demokratik Suriye Güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Suriye'nin Halep kentine bağlı ve Türkiye sınırına 35 kilometre uzaklıktaki El Bab kenti çevresinde Türk silahlı kuvvetler himayesindeki ÖSO grupları ile öncülüğünü YPG/PYD nin öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Menbiç ile IŞİD'in hakimiyetindeki El Bab yolu arasındaki köylerde çatışmalar devam ederken, DSG güçleri, PYD için stratejik öneme sahip olan Afrin ile Kobani koridoru üzerinde olduğu için bu köylerin alınması amacıyla yoğun çaba sarf ediyor.

Türkiye ve ÖSO da koridorun açılmaması için köylerin Demokratik Suriye Güçlerinin eline geçmemesi amacıyla mücadele ederken, Türk savaş uçakları ve Türk obüsleri bölgede yoğun bombardıman gerçekleştiriyor.

Öte yandan IŞİD de El Bab kentine yakınlarındaki Kabasin kasabasını çatışmalar sonucundan ÖSO'nun elinde geri aldı. Kent, geçen hafta örgütten kurtarılmıştı. ÖSO, bu sabah saat 06.00'da Türkiye'nin de uçak ve tank desteğiyle, Kabasin yakınında DSG'nin elinde bulunan Şeyhnasır köyünü almak için büyük bir operasyon başlattı 3 saat süren çatışmalardan sonra ÖSO, Şeyhnasır köyünü alırken, çatışmalarda Demokratik Suriye Güçlerinden 3 savaşçı ise sağ ele geçirildi.

 

Suriye'nin Halep kentine bağlı ve Türkiye sınırına 35 kilometre uzaklıktaki El Bab kenti çevresinde Türkiye destekli ÖSO grupları ile Demokratik Suriye Güçleri arasında dün başlayan şiddetli çatışmalar devam ediyor.
 
DEMOKRATİK SURİYE GÜÇLERİ KÖY ÇEVRESİNDE DİRENİYOR
 
ÖSO bölgeye takviye güç gönderirken, köyün etrafında Demokratik Suriye Güçleri'nin olduğu ve çatışmaların köy çevresinde yoğunlaştığı belirtildi. Menbiç Askeri Meclisi savaşçıları da bölgede ÖSO ile savaşıyor.
 
Türkiye dün akşam saat 18.00 civarında Menbiç'e bağlı Şeyh Nasır köyünde Demokratik Suriye Güçleri mevzilerini bombalamıştı. Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Menbıc Askeri Meclisi Genel Komutanı Ebu Emced, Türkiye'nin Menbiç'in batısındaki Yılanlı, Kurt Weran ve Şeyh Nasır köylerini dört kez bombaladığını, bombardıman sonucu bir savaşçılarının öldüğünü ve 3 savaşçının ise yaralandığını söyledi.
 
Bölgede YPG savaşçılarının olmadığını vurgulayan Emced, Menbiç bölgesinde sadece kendi askeri meclislerinin bulunduğunu dile getirdi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR