Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEV ŞİRKETLERE FETÖ OPERASYONU !
 DEV ŞİRKETLERE FETÖ OPERASYONU !
Terörizmin finansmanının önlemesi kanuna muhalefetten, Multinet şirketinin sahibi Şevket Başev ve Şirket CEO'su Yusuf Ziya Gündüz ile Boydak Holding ailesinden Bekir Boydak'ın da aralarında olduğu işadamları tutuklandı.
10 Ocak 2017, 15:45
 
 
 
Boydak Holding'in eski Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak'ın kardeşi işadamı Bekir Boydak, FETÖ örgütüne yönelik '' terörizmin finansmanının önlemesi '' kanununa muhalefet suçlaması ile tutuklandı.
 
Aynı operasyon kapsamında ,Fransız ortaklı Multinet Up şirketininin kurucusu ve ortağı  Şevket Başev ile CEO Yusuf Ziya Gündüz'ün de aralarında bulunduğu 42 şüpheli işadamı da FETÖ üyeliği iddiası ile dev operasyon kapsamında tutuklanarak, mahkeme kararı ile  cezaevine yollandılar.
 
             image
 
İşadamı Bekir Boydak tutuklanırken Mustafa Boydak'ın oğlu Mahmut Sami Boydak ile birlikte 4 işadamına ise terörizmin finansmanının önlemesi hakkında kanuna muhalefet suçundan ev hapsi verildi
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 380 iş adamından 164'ü, 35 ilde gerçekleştirilen operasyonlarla gözaltına alınmıştı.
 
Aynı soruşturma kapsamında 110 işadamının yurt dışında olduğu belirlenirken, 106'sı da firari olarak aranıyor. Gözaltına alınan işadamlarından emniyetteki işlemleri tamamlanan 164 kişi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü.
 
Savcılık tarafından sorgulanan işadamlarından 110'u tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilirken, 54'ü da serbest bırakıldı.
 
FETÖ'nün finansal yapılanmasına ilişkin himmet topladığı, terörizme finansman sağladığı iddiasıyla nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak'ın kardeşi işadamı Bekir Boydak, tutuklandı.
 
                       image
FRANSIZ ORTAKLI ŞİRKET POLİS BASKININA UĞRADI
 
Terörizmin finansmanının önlemesi kanuna muhalefetten,Fransız ortaklı Multinet Up şirketinin kurucu ortağı Şevket Başev ve şirket CEO'su Yusuf Ziya Gündüz'ün de aralarında bulunduğu 42 şüpheli işadamı FETÖ soruşturması kapsamında şüpheli olarak tutuklandılar. Polis Multinet Plazada arama yaptı.
Olay kısa sürede sosyal medyada duyuldu, baskın hakkında onlarca paylaşım yapıldı.imageimage
 
Multinet Up tutuklamalar sonrası şu açıklama yaptı
 
 "Dünyanın 17 ülkesinde 50 yılı aşkın sektör deneyimine sahip uluslararası Up Group'un bir iştiraki olan Multinet Up, ülkemizin önde gelen yeni nesil bir finansal teknoloji ve hizmet şirketidir. Türkiye'nin gündeminde yer alan bir soruşturma çerçevesinde, şirketimizin bilgilerine başvurulmuş ve şeffaflıkla paylaşılmıştır. Soruşturmanın derinliği nedeni ile, bu aşamada konu yargı sürecine intikal etmiş olup, adli süreçte takip edilmektedir. Multinet Up olarak Türk adaletine olan güvenimiz sonsuz, bilgi paylaşımımız tamdır.'' denilerek Türk yargısına olan güvenlerini deklere ettiler.
 
Şevket Başev ve Yusuf Ziya Gündüz'ün cezaevine yollanması şirkette şok etkisi yapmış durumda. 
 
BOYDAK HOLDİNG AİLESİNE SERİ BASKINLAR !
 
Boydak Holding ailesinden Mustafa Boydak'ın oğlu işadamı Mahmut Sami Boydak ile birlikte 4 işadamı ise terörizmin finansmanının önlemesi hakkında kanuna muhalefet suçundan, tutuksuz yargılanmak üzere yurtdışı yasağı kararı verilerek serbest bırakıldı.
 
Ardından konutlarının terk etmemek üzere adli kontrol altına alınması ve ev hapsi kararı verildi. 51 işadamının nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusu sürüyor.
 
Şeffaf Gazete

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR