Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDP BOYKOT EDECEK
HDP BOYKOT EDECEK
TBMM'de gerçekleştirilecek oylama öncesinde HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, HDP olarak oylamayı boykot edeceklerini duyurdu.
10 Ocak 2017, 18:57
 
Anayasa değişikliği için bu akşam TBMM'de gerçekleştirilecek oylama öncesinde HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, HDP olarak oylamayı boykot edeceklerini duyurdu.
 
Bilgen, sosyal medyada yayımladığı mesajda şu sözlere yer verdi:
 
"Milletvekillerimizin haksız biçimde tutuklanıp görevlerini yapmalarının engellendiği ortamda gayrimeşru paket için oy kullanmayacağız"
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, dün akşamki görüşmelerde "Bugün Türkiye halkının gündemi olmayan sadece bir kişiyi başkanlığa taşıyan teklifi kabul etmiyoruz. Bu suça ortak olmayacağız. Eş genel başkanlarımıza ve milletvekillerimizin oy hakkı gasp edildiği için hiçbir aşamada oy kullanmayacağımızı ifade etmek isterim" demişti.
 
Kerestecioğlu'nun bu açıklamasından sonra kararın tüm HDP'li milletvekillerinin kararı olduğu açıklaması ise HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen'den geldi.
 
Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Ayhan Bilgen "Milletvekillerimizin haksız biçimde tutuklanıp görevlerini yapmalarının engellendiği ortamda gayrimeşru paket için oy kullanmayacağız" ifadelerini kullandı.
 
Bilgen, "Meclis'teki oylamada sadece evet oylarının sayısı önemlidir. 330 çıkarsa geçer, çıkmazsa geçmez. Mecliste oy kullanmamanın referanduma yönelik boykot iddiasıyla ile hiçbir ilgisi yoktur. Referandumda sandığa gitmemek katılım düştüğü için evet’e hizmet edebilir çünkü yüzde 50'yi geçmesi esas. Mecliste oran değil 330 oy çıkması esas" dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR