Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ARENA'DA KARAKARTAL PENÇESİ
ARENA'DA KARAKARTAL PENÇESİ
Galatasaray, ezeli rakibi Beşiktaş'ı ağırladı. Türk Telekom Arena'da oynanan derbi mücadelesini Beşiktaş kazandı. Maçın 47. dakikasında Talisca topu ağlarla buluştururken siyah beyazlılar, attıkları tek golle TT Arena'dan 3 puanla döndü.
27 Şubat 2017, 21:02

 

Galatasaray sahasında Beşiktaş'ı ağırladı. Mücadeleyi Beşiktaş 1-0 kazandı. Kartal'a galibiyeti getiren golü 47. dakikada Talisca kaydetti.

Şenol Güneş'in ekibi puanını 50'ye çıkardı ve en yakın rakibinin 4 puan önünde liderliğini sürdürdü. Derbiden yenilgiyle ayrılan Galatasaray ise 40 puanda kaldı ve Beşiktaş'ın 10 puan gerisine düştü..

image

G.SARAY VE BEŞİKTAŞ'IN PENALTI İTİRAZLARI
Türk Telekom Arena'daki maça hakem Bülent Yıldırım'ın tartışmalı kararları damga vurdu. Karşılaşmada iki tarafın da birer pozisyondaki penaltı itirazları karşılıksız kaldı. Galatasaray maçın 13. dakikasında Yasin'in yerde kaldığı pozisyonda G.Saray penaltı beklerken Bülent Yıldırım devam dedi. Siyah-beyazlılar ise 65. dakikada Carole'nin Quresma'yı ceza sahasında düşürdüğü pozisyonda penaltı itirazı yaptı. Hakem Bülent Yıldırım iki pozisyonda da devam dedi.
 
Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş'ı konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda değişiklikler dikkati çekti.
 
Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, ligde son oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasının ilk 11'inde 4 değişikliğe gitti.
 
Hırvat teknik adam, Çaykur Rizespor maçının başlangıç kadrosunda görevlendirdiği Martin Linnes, Garry Rodrigues, Josue Pesqueira ve Sabri Sarıoğlu'nu bu kez tercih etmezken, yerlerine Lionel Carole, Bruma, Sneijder ve Hakan Balta'ya görev verdi.
 
Sneijder, Hakan Balta ve Carole sakatlıklarının düzelmesinin ardından yeniden kadroya dönerken, disiplinsiz hareketleri gerekçesiyle Çaykur Rizespor maçı kadrosuna alınmayan Bruma da tekrar şans buldu.
 
Rodrigues, Sabri ve Josue yedek soyunurken, Linnes ise maç kadrosuna alınmadı.
 
image
 
TUDOR, İLK KEZ TARAFTAR ÖNÜNDE
Galatasaray'da Jan Olde Riekerink'in ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Igor Tudor, ilk kez taraftarı önüne çıktı.
 
Sarı-kırmızılı ekibin başındaki ilk müsabakasına Çaykur Rizespor deplasmanında çıkan Tudor, Türk Telekom Arena'daki siftahını ise Beşiktaş derbisiyle yaptı.
 
Tudor, Beşiktaş'a karşı 3 haftada ikinci kez görev yaptı. Ligin 20. haftasında Kardemir Karabükspor'un başında Beşiktaş'ı 2-1 yenen Tudor, ardından Galatasaray'la anlaşırken, 22. haftada bu kez sarı-kırmızılı ekiple Beşiktaş'ı ağırladı.
 
MUSLERA, SİMOVİC'İN REKORUNU EGALE ETTİ
Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, Beşiktaş derbisinde görev alarak bir rekora da ortak oldu.
 
Uruguaylı file bekçisi, Beşiktaş karşısında da kaleyi koruyarak, Süper Lig kariyerindeki 188. lig maçına çıktı ve 27 yıldır Zoran Simovic'e ait olan, "Galatasaray formasıyla en fazla lig maçı oynayan yabancı oyuncu." rekorunu egale etti.
 
Derbi karşılaşmasını Türk Telekom Arena'da izleyen Simovic, rekoruna ortak olan Muslera'ya müsabaka öncesi bir plaket takdim etti. Kulüp ikinci başkanı Cengiz Özyalçın ise hizmetlerinden dolayı Simovic'e plaket verdi.
 
Öte yandan, Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Sabri Sarıoğlu ise Beşiktaş önünde kariyerinin 350. lig maçında sahada yer aldı.
 
image
Stat: Türk Telekom Arena 
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz 
Galatasaray: Muslera, Semih Kaya, Chedjou, Hakan Balta, Yasin Öztekin (Dk. 76 Rodrigues), Selçuk İnan (Dk. 60 Tolga Ciğerci), De Jong, Carole, Sneijder (Dk. 75 Eren Derdiyok), Bruma, Podolski 
 
Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül (Dk. 67 Beck), Atınç Nukan, Marcelo, Adriano, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 83 Gökhan İnler), Quaresma, Talisca (Dk. 71 Tolgay Arslan), Babel, Cenk Tosun 
Gol: Dk. 47 Talisca (Beşiktaş) 
Sarı kartlar: Dk. 22 Talisca (Beşiktaş), Dk. 37 Selçuk İnan, Dk. 90+3 Podolski (Galatasaray) 
 
.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR