Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DİN SÖMÜRÜSÜ YAPIYORLAR
DİN SÖMÜRÜSÜ YAPIYORLAR
CHP Milletvekili Muharrem İnce, referandum çalışmalarına İstanbul Avcılar'da devam etti. Muharrem İnce'yi Avcılar ziyaretinde CHP Avcılar ilçe başkanı Erhan Bozan ve Avcılar Belediye başkanı Handan Toprak tarafından karşılandı.
27 Şubat 2017, 21:49

 

CHP Milletvekili Muharrem İnce, referandum çalışmalarına İstanbul Avcılar'da devam etti. Muharrem İnce'yi Avcılar ziyaretinde CHP Avcılar ilçe başkanı Erhan Bozan ve Avcılar Belediye başkanı Handan Toprak tarafından karşılandı.

İnce yaptığı konuşmada anayasa değişikliğine neden ‘hayır’ denilmesi gerektiğini anlattı.

Miting alanının yeri ve büyüklüğüyle ilgili Avcılar Emniyeti'yle gerginlik yaşandığını belirten İnce kürsüye çıkar çıkmaz ilk olarak, ''Tayyip Erdoğan bu ülkenin helikopteriyle otobüsüyle gezecek, sen bana burada miting yapamazsın diyeceksin, yapıyorum ne diyeceksen de !'' dedi.

image

“Bizim tarihimizde Kanuni Sultan Süleyman olabilir ama bizim tarihimizde Deli İbrahim de var. Bu yetki asla ve asla bir kişiye verilmez. Bir apartmanı bile bir kişiye teslim etmiyoruz. 80 milyonu bir kişiye teslim edecek miyiz? Atatürk’e verilmeyen bu yetkiyi kimseye veremeyiz. Eyalet, federasyon, özerk bölge ilan edebilir demektir. Bu yetki bir kişiye verilebilir mi? Şöyle düşüneceksin sandıkta beyaza basarsam, bu demokrasinin kefeni olur. Öldürürüm. Demokrasiye kefen giydiririm. Kahverengi toprağın bereketidir, Çukurova’dır” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in eşini cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atamasına değinen İnce, “Ben bugünkü konuşmamı Azerbaycan’a adamak istiyorum. Ne zaman başımız sıkışsa dost ve kardeş Azerbaycan imdadımıza yetişmiştir. Ne zaman kurtuluş savaşı versek Azerbaycan yanı başımızdadır. ‘Bu memleketin başına bela, diktatör geliyor’ dediğimizde inanmadılar. Ne oldu karısını cumhurbaşkanı yardımcısı yaptı. Bak Azerbaycan’a gör halini. İlk kutlayan da damat oldu. Enerji Bakanı. Azerbaycan’a bize geleceğimizi gösterdiği için kocaman bir alkış gönderelim. Kocaman” diye konuştu.
 
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce 'Göklerden gelen bir karar vardır' diye kocaman bir afiş asılıyor AKP teşkilatı bunu seyrediyor. Gerçekten şaşkınım. Bu nasıl bir yalandır, nasıl bir din sömürüsüdür?" dedi.
 
İnce, “Din istismarı sezonu açıldı. Milli duyguları istismar sezonu açıldı. Yine idam tartışması gündemde. Yapamayacağını bile bile. Bal gibi de biliyor yapamayacağını. Seçim yaklaştı mı milli duyguları, dini duygularını sömürmek bir numaralı işleri olur. Umre sezonu başlar masala. Devlet parası ile Umre sezonu” dedi.
 
MUHARREM İNCE’DEN AVCILAR EMNİYET MÜDÜRÜNE: “BEN MİTİNG YAPIYORUM SEN DE GEREĞİNİ YAP O ZAMAN”
 
Avcılar Emniyet Müdürüne tepki gösteren İnce, “Avcılar Emniyet Müdürüne de sesleniyorum; sabahtan beri problem çıkarıyorsun müdür bey. Bak, stant büyükmüş, küçük diyorsun. Bak söyleyeyim, ‘biz miting yapamazmışız, basın açıklaması yaparmışız.’ Ben miting yapıyorum sen de gereğini yap o zaman. Türkiye Cumhuriyeti babanızın çiftliği mi sizin. Tayyip Erdoğan bu ülkenin uçağı, helikopteri, otobüsü ile meydan meydan gezecek. Benim burada il başkanım, ilçe başkanım 10 milletvekili gelecek sen bana ‘burada miting yapamazsın, basın açıklaması yapacaksın diyeceksin. Yapıyorum mitingi, ne dileyeceksiniz deyin bakalım. Herkes haddini bilsin” ifadelerini kullandı.
 
image
 
“80 KİŞİYİ GÖZ ALTINA ALDINIZ ‘HAYIR’ DEMEYECEK MİYİZ ?”
 
80 Kişiyi  göz altına aldınız. ‘Hayır’ demeyecek miyiz? O zaman oy pusulasını bir tane yapın beyaz yapın. ‘Evet’ ‘Hayır’ demek yasak olsun. Yarın Bayrampaşa’dayım. Pazar günü Nilüferdeyim. Yapacağız. Yapacağız” dedi.
 
550 MİLLETVEKİLİNİ 600 YAPMALARI ”EVET” DİYEN BİR PARTİYE RÜŞVET Mİ?

 

550 milletvekilinin 600 olmasına da değinen İnce, “300 milyonluk ABD’de 435 milletvekili var. 80 milyonluk Türkiye’ye 500 yetmiyor 600 yapıyoruz. Başka bir devlet olan Rusya’nın nüfusu 150 milyon. Rusya’da milletvekili sayısı 450. 150 milyon nüfuslu Rusya’da 450 milletvekili varken, 80 milyonluk Türkiye’de 550 kişi yetmiyormuş 600 yapacakmışız. Acaba bu 550’yi 600 yapmaları ‘evet’ diyen bir partiye rüşvet olabilir mi?” dedi.
 
İnce, “Yargı tarafsız olamaz. Yargı; Cumhuriyet’ten, demokrasiden yana insan haklarından yana taraftır. Meclisi 600 milletvekiline çıkarma çalışmaları, “anayasa’ya evet’ diyen bir partiye rüşvet olabilir mi? Bir kişi futbol federasyonu, hakem, merkez hakem komitesi başkanı, hem kulüp başkanı olabilir mi?
 
80 milyonluk Türkiye’yi cumhurbaşkanı hastalığında yurt dışına gittiğinde atadığı bir memura verecek misiniz? Atatürk’e verilmeyen Meclisi feshetme yetkisini kimseye veremeyiz. Yeni değişiklikte ‘cumhurbaşkanı yeni bakanlık kurabilir, bakanlık taşra teşkilatlarını kurabilir diyor. Yani; eyalet kurabilir, federasyon kurabilir, özerk bölge ilan edebilir demektir. Kararname çıkararak bir gecede 3 milyon memuru işsiz yapabilir mesela. Nerede yargılayacaksın?
 
17’den 15 üyeye düşürülen 12’sini cumhurbaşkanının atayabileceği Anayasa Mahkemesi’nde mi?
 
Muharrem İnce, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Beka sorunu var” dediğini hatırlatırken, “Devletinin mi, Bahçeli’nin mi beka sorunu var, bunu anlayamadık. Mademki çok önemli bu konu hemen halledilmeli, neden değişiklik paketinde seçim için 2.5 yıl sonrasını bekliyorsunuz” dedi.
 
YAKINDA FETÖ ‘EVET’ DERSE NE YAPACAKSINIZ? ‘HAYIR’ DİYECEK MİSİNİZ?
 
İnce, “Yargıyı teslim ederseniz dedikçe ‘siz darbecisiniz’ dediler. Neden ‘evet’ verilmesi gerektiğini anlatamıyor, çamur, pislik atıyorlar. HDP, PKK, FETÖ ‘hayır’ diyormuş. Ee… bu da evet diyormuş. Yakında FETÖ ‘evet’ derse ne yapacaksınız? ‘Hayır’ diyecek misiniz?” diye sordu.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR