Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PET SHOP DEVRİ KAPANACAK
PET SHOP DEVRİ KAPANACAK
Bakan Eroğlu ;"Pet shop'larda hayvan satışı yasaklanacak. Çünkü çok kötü ortamlarda hayvanlara eziyet ediliyor. Onlara katalogdan satış imkanı sağlayacağız. Pet shop'larda hayvan sergilenmesini hoş karşılamıyoruz"
23 Haziran 2017, 17:28
ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hayvanlara yönelik işkenceye hapis cezası getiren ve Pet shop'larda hayvan satışlarını katalog üzerinden yapılmasını sağlayacak yeni yasalar hazırlandığını ifade etti.
 
Bakan Eroğlu "Pet shop'larda hayvan satışı yasaklanacak. Çünkü çok kötü ortamlarda hayvanlara eziyet ediliyor. Onlara katalogdan satış imkanı sağlayacağız. Pet shop'larda hayvan sergilenmesini hoş karşılamıyoruz" dedi. 
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ'nin tesislerinin temel atma töreni ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere karayoluyla Edirne'ye geldi. Bakan Eroğlu, Valilik bahçesinde Vali Günay Özdemir ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. Vali Özdemir'i makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, daha sonra basın toplantısı düzenledi. Bakanlığı tarafından Edirne'ye 14 yılda 11 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, Ramazan Bayramı nedeniyle ücretsiz olan milli parklar ve tabiat parklarının kapsamını genişlettiklerini belirterek, "Mesire alanları, akıllı olsun işletenler, tanıtımı olur müşteri çeker. Hemen talimatları verin, bayram süresince ücretsiz olsun girişler. Milli parklar, tabiat parkları, ormanın mesire alanları var 1450 adet var. Talimatı verin bayram boyunca ücretsiz. Bayramda özel sektörden bu alanlarda para alan olursa, kulağından tutup atın" şeklinde konuştu.
 
'YENİ KANUNDA DAHA SERT TEDBİRLER VAR'
 
Bakan Eroğlu, gazetecilerin hayvanlara yönelik işkence suçuna hapis cezasının getirip, getirilmeyeceği sorusu üzerine öncelikli amaçlarının insanlara hayvan sevgisini yerleştirmek olduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, "Bu konuda gerekli yasalar var. Belki hapis cezası yok, bir de idam yok. Burada şöyle durum var. Burada önemli olan insanlara sevgiyi yerleştirmek lazım. Bizim kültürümüzde var. Kültürümüzü yaşatırsak, her şeyi kanunla yapmak yerine, insanları şuurlandırmak, hayvanlarında yaşama hakkı olduğunu anlatmak lazım. Yunus Emre'nin ifadesiyle 'biz bütün yaradılanı seviyoruz, yaradan da ötürü'. Bütün canlıları sevmemiz lazım. Bu şuuru yerleştirebilirsek, zaten kimse eziyet etmez. Ama eziyet edeni yakalıyoruz. Şimdi ismini vermeyeyim, hatta belediyelere bile ceza kestik. Yeni kanunda daha da sert tedbirler var. Kanun şu anda komisyonda bekliyor" dedi.
 
'PET SHOP'LARDA HAYVAN OLMAYACAK'
 
Bakan Eroğlu, hayvanlara yönelik işkenceye hapis cezası getiren ve Pets shop'larda hayvan satışlarını katalog üzerinden yapılmasını sağlayacak yeni yasalar hazırlandığını ifade etti. Eroğlu, "Yeni düzenlemede Pet shop'larda hayvan satışı yasaklanacak. Çünkü çok kötü ortamlarda hayvanlara eziyet ediliyor. Onlara katalogdan satış imkanı sağlayacağız. Bayilik gibi yani, çiftliklerde üretilen şeyleri katalogdan ya da gidip orada gösterecek. Pet shop'larda hayvan sergilenmesini hoş karşılamıyoruz" dedi.
 
Trakya'da özellikle çevrecilerin tepkilerine neden olan taş ocaklarının sorulması üzerine konuşan Bakan Veysel Eroğlu, denize belli mesafede taş ocağı açılmasına izin verilmeyeceğini kaydederek, "Taş ocaklarıyla ilgili çok iyi inceleme yaptık. Bunlar eskiden izin alanlar. Bir genelge çıkardık, bunun denize belli bir mesafede taş ocağı açılamayacağına dair yasa getirdik. Daha önce ruhsat almışlara bunu uygulamıyoruz ama, yeni ruhsat vermiyoruz. Hukuki hakkı olanlar kullanacak, ama yeni izin alamayacak. Mevcut olanların hakları var. Onları da kontrol edeceğiz, hata olursa hemen kapatacağız" şeklinde konuştu.
 
YAZ AYLARINDA TÜRKİYE'NİN HAVA SICAKLIĞI NE OLACAK?
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ramazan ayında Türkiye'de yaşanan soğuk havanın yerini sıcaklara bıraktığını söyledi. Yaz aylarında hava sıcaklığının mevsim normallerinin bir derece üzerinde olacağını anlatan Bakan Eroğlu, "Önümüzdeki aylarda özellikle kıyı bölgelerinde mevsim ortalamalarından Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında genel olarak hava sıcaklığı mevsim normallerinin bir derece üzerinde olacak. Ramazan'da yeterince soğuk geçti, Temmuz'dan itibaren hava ısınıyor. İç kesimlerde Afyonkarahisar'dan başlayarak, Ankara, Eskişehir ve Kayseri gibi şehirlerde Güneydoğu'nun bazı illerinde sıcaklıklar mevsim ortalamasının 1-2 derece daha yüksek olacak. Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında Karadeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun kesimlerimde mevsim normallerinin biraz altında fazla yağış yok. Diğer yerlerde ise mevsim normalleri seviyesinde olacak" dedi.
 
Bakan Eroğlu, açıklamalarının ardından beraberindeki Vali Günay Özdemir, Ak Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Edine Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve bakanlığına bağlı genel müdürlerle birlikte şehit dedesinin de bulunduğu Edirne Askeri Hastanesi Şehitliği'ni ziyaret etti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR