Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BARSELONA KANA BULANDI
BARSELONA KANA BULANDI
İspanya'nın Barselona kentindeki turistik Las Ramblas bölgesinde bir araç kalabalığı ezdi. Yerel basın 13 kişinin öldüğünü açıkladı. Barselona polisi, olayın bir terör saldırısı olduğunu doğruladı.
17 Ağustos 2017, 18:46
 
Barselona’nın Katalonya meydanının yakınlarında, bir sürücü aracıyla yayaların arasına daldı.Barselona Polisi bu terör saldırısında en az 13 kişinin hayatını kaybettiğini ve elliden fazla yaralı olduğunu açıkladı
 
image
 
İspanya'nın Barselona kentindeki turistik Las Ramblas bölgesinde bir araç kalabalığı ezdi. Yerel basın 13 kişinin öldüğünü açıkladı.
 
Barselona polisi, olayın bir terör saldırısı olduğunu doğruladı.Yerel medyanın aktardığına göre bazı sivillerin yaralandığı olay sonucu Barselona polisi, halkın bölgeden uzak durmasını istedi.Çok sayıda polis ve ambulans olay yerine intikal ederken, bölgedeki vatandaşlar ve turistler korkuyla kaçıştı.
 
Minibüs sürücünün aracı terk edip koşarak kaçtığı öğrenildi. Görgü tanıkları bu şahsın, 170 boylarında, mavi çizgili beyaz bir gömlek giymiş bir şahıs olduğunu söyledi.
 
image
 
Katalan acil servis yetkilileri, bölgedeki metro istasyonlarının boşaltılmasını ve kapatılmasını istedi.
 
İlk yardım görevlileri yaralıları yerde tedavi ederken, yerel basın kaynaklarının belirlemelerine göre 13 kişinin öldüğü, 50 yaralı olduğu belirtildi. 
 
İspanyol medyası, silahlı iki kişinin bir Türk restorantına girdiğini iddia etti.
 
Barselona polisi, olayın bir terör saldırısı olduğunu doğruladı. Terörle mücadele ekipleri uzun namlulu silahlarla bölgede helikopter destekli operasyon başlattı.
 
RT, iki silahlı saldırganın turistik Carrer Tallers Caddesi'nde Luna de Istanbul adlı bir Türk restoranına girdiğini ve insanları esir aldığını söyledi. Polisin saldırganlarla rehine pazarlığı yaptığı belirtildi.
 
Saldırıda kullanılan minibüsün kiralık araç olduğu belirtildi. Barselona'nın 70 kilometre kuzeyindeki Vic şehrinde polis ekipleri, saldırıyla bağlantılı olduğu sanılan ikinci bir minibüsü ele geçirdi.
 
image
 
Saldırıyla bağlantılı olduğu sanılan bir şahıs polis tarafından gözaltına alındı.
 
Polisin yetkililerine göre, şüpheli Fas asıllı İspanyol vatandaşı Driss Oukabir olarak açıklandı. Teröristin kimliğinin açıklanmasının hemen ardından İspanyol yerel basını Oukabir'in yakalandığını duyurdu.
Driss Oukabir adlı şahsın 25 yaşında, Fas asıllı bir İspanyol vatandaşı olduğu belirtildi. Oukabir'in Santa Perpetua de la Mogada şehrinde minibüsü kiraladığı iddia edildi.
 
image
 
Yerel belediye, eyalet ve merkezi hükümet yetkilileri, saldırıyla ilgili acil eylem planı geliştirmek üzere olağanüstü toplandı.
 
İspanya Başbakanı Rajoy, olayın ardından yaptığı açıklamada tüm yetkililerle iletişim içinde olduklarını söyledi.
 
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da olayla ilgili konuşarak, "Tüm dünyadaki teröristler bilmelidir ki, ABD ve müttefikleri sizi bulup adalete teslim edecektir," dedi.
 
İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, ABD Başkanı Trump'ın eşi Melanie Trump, İngiliz İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn gibi çok sayıda isim de terör saldırısıyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yaparak, başsağlığı ve dayanışma mesajları verdiler.
 
image
 
Polis, bölgedeki insanlara hoparlörden yaptığı anonsla olayın "terör saldırısı" olduğunu duyurdu. Barcelona polisi ise çok sayıda kişinin öldüğünü doğruladı ancak sayı vermedi.
 
image
 
Türkiye'den kınama
 
Türk Dışişleri Bakanlığı da "Barcelona’da bugün (17 Ağustos) gerçekleştirilen terör saldırılarını en güçlü şekilde lanetliyoruz. Terör belasının gaddar yüzünü bir kez daha ortaya seren ve tüm insanlığı hedef alan bu menfur saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Dostumuz ve müttefikimiz İspanya’yla terörizme karşı mücadelede dayanışma içinde olduğumuzu ve gerekli her türlü desteği vermeye devam edeceğimizi bir kez daha yineliyoruz" açıklamasını yaptı. Fotoğraflar : El Pais
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR