Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA TÜRKİYE İLİŞKİLERİ HALA BELİRSİZ
ALMANYA TÜRKİYE İLİŞKİLERİ HALA BELİRSİZ
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'de tutuklu olan Deniz Yücel'in, "Almanya ile Türkiye arasında kirli anlaşma varsa ben yokum" açıklamalarına yanıt verdi.
17 Ocak 2018, 23:29
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in davetlisi olarak gittiği Almanya'da Türkiye ile Gümrük Birliği'nin güncellenmesi müzakerelerine başlanması gerektiğini söyledi.
 
Gümrük Birliği’nin genişletilmesinin hem Türkiye hem de Avrupa Birliği üye ülkeleri için faydalı olacağını belirten Çavuşoğlu “bu kazan-kazan bir durum” dedi.
 
İki bakan, sabah yaptıkları görüşme sonrası basına açıklama yaptı.
 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye ile Almanya arasında geçen yıl yaşanan gerilimleri hatırlatarak “Her konuda hemfikir olamayız ama ilişkileri yeniden yoluna koymak konusunda samimiyiz” dedi.
 
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de diyalog çağrısında bulunarak Türk ve Alman hükümetleri arasında yaşanan sorunların üstesinden gelmenin iki ülkenin de önceliği olması gerektiğini söyledi.
 
Çavuşoğlu şöyle devam etti:
 
“Bazı sorunlar yaşadık, ilişkilerimizde gerginlik de oldu ama biz iki Dışişlieri Bakanı olarak bunun diyalog yoluyla aşılabileceğine inanıyoruz. İki devlet de, iki halk da gururludur, dolayısıyla her iki halk da baskıya tehdite boyun eğmez. Görüş ayrılıklarını bazen parantez içine alıp yola devam etmemizde fayda var”.
 
Türkiye ile Almanya ilişkileri geçen yıl Türkiye’de tutuklanan ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu Alman vatandaşları, İncirlik üssü, Türk siyasilerin Almanya’daki mitinglerine izin verilmemesi gibi konular krize sürüklenmişti.
 
Türkiye’nin Gümrük Birliği’nin genişletilmesi talebine de Almanya sıcak bakmıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, geçen yıl yaptığı açıklamalarda “Türkiye ile Gümrük Birliği’ni genişletme çalışmalarını şu an için takip etmeyi düşünmüyoruz” demişti. Merkel açıklamasında “Türkiye’nin gazetecileri ve aktivistleri hapse atmasından rahatsız olduğunu” da belirtmişti.
 
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'de tutuklu olan Deniz Yücel'in, "Almanya ile Türkiye arasında kirli anlaşma varsa ben yokum" açıklamalarına yanıt verdi.
 
Gabriel, "İki ülke ilişkilerin normalleşmesini istiyor. Kirli anlaşma yok" dedi.
 
 Gabriel, Almanya’daki FETÖ’cülerle bir takas unsuru olmak istemediğini söyleyen Yücel’in açıklamaları hakkında, “Yücel’in açıklamalarını okudum. Söyleşiyi onun bakış açısından baktığımda anlıyorum” ifadesini kullandı.Gabriel, “Ben sadece şunu söyleyebilirim: Böyle düşünmesi için bir neden yok. Her iki ülke ilişkilerin normalleşmesini istiyor ve NATO’daki gibi ittifaklarda yeniden iyi ilişki içinde olmayı istiyor” dedi. Gabriel, Yücel’in ‘Kirli anlaşma’ iddialarını bu açıklamayla yalanladı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR