Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
5OO MİLYON ZARF İDDİASI
5OO MİLYON ZARF İDDİASI
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 2019'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı, genel ve yerel seçimler için hazırlıklara başladı. YSK'nın 55 milyon seçmen için 500 milyon zarf sipariş ettiği iddia edildi.
15 Mart 2018, 21:06
 
 
YSK'nın Devlet Malzeme Ofisi'ne (DMO) 500 milyon adet seçim zarfı siparişi verdiği öne sürüldü.
 
Sayıştay'ın hazırladığı raporla ortaya çıktığı belirtilen durumu değerlendiren CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, şu ifadeleri kullandı:
 
"YSK'nın DMO'ya 500 milyon adet seçim zarfı sipariş etmesi büyük şaibe yaratır. Biz seçimlerde hile yapılacağını dile getiriyoruz. Son yasa ile sandık kurulu mührü olmayan zarflar da kabul edilecek. Bu gelişme adeta bizi doğruluyor. 500 milyon adet seçim zarfı ne yapılacak? TBMM'ye bu konuda önerge de verdim."
 
130 MİLYON GEREKİYOR
 
Üç seçimde her seçmen, iki ayrı zarf kullanacak. 55 milyon seçmen için 110 milyon zarf gerekiyor. Yasa gereği zarflar seçmen sayısının yüzde 18'i oranında daha fazla basılıyor. Bu durumda yaklaşık 130 milyon zarf gerekiyor.
 
500 milyon zarf basıldığı iddialarına YSK’dan yalanlama geldi. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, “Basında yer alan 500 milyon oy zarfı basıldığı ve bu kadar zarfın şaibe yaratacağı iddiaları tamamen asılsız ve mesnetsiz olup, gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.
 
YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI
 
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, “Yüksek Seçim Kurulu 55 milyon seçmen için 500 milyon zarf bastırdı, YSK’nın, 2019 seçimleri öncesi 500 milyon seçim zarfı sipariş ettiği ortaya çıktı. Bu kadar zarf şaibe yaratır” iddialarına yazılı açıklama ile yanıt verdi.
 
298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 14. maddesi ile Güven, YSK’ya oy zarflarını her seçim türü için başka renk ve ölçüde, filigranlı olarak yeteri kadar imal ettirmek ve bu zarfları il seçim kurullarına, her ilin ihtiyacına yetecek sayıda, alındı belgeleri karşılığında gönderme görevi verildiğini anımsattı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR