Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BEN FETÖ'CÜ DEĞİLİM
BEN FETÖ'CÜ DEĞİLİM
Buğra Kavuncu “Ben kendimi Atatürkçü, Türk milliyetçisi olarak tanımlıyorum. Ben FETÖ'cü değilim. FETÖ'ye her dönem lanet okudum.
22 Ekim 2020, 13:46
 
İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ'ın bir televizyon programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında “FETÖ” bağlantısı olduğuna dair bir iddia ortaya atması üzerine çıkan tartışma sürüyor.
 
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında soruları yanıtladı. Kavuncu şunları söyledi:
 
'FETHULLAH GÜLEN'İ HİÇ GÖRMEDİM' 
 
“Ben kendimi Atatürkçü, Türk milliyetçisi olarak tanımlıyorum. Ben FETÖ'cü değilim. FETÖ'ye her dönem lanet okudum. FETÖ ile hiçbir şekilde iltisakım, irtibatım olmadı. 2010'dan önce o örgüte sempati duyan insanların olduğu ortamlarda hepimiz bulunduk. Ben hiçbir zaman sempati duymadım. Fethullah Gülen örgüt elebaşını hiç görmedim. Pensilvanya'ya gitmedim. Abant toplantılarına katılmadım. Okullarına dershanelerine gitmedim. Bağışta da bulunmadım.
 
‘DİĞER ADAYI DESTEKLİYORDU’
Kendisine sormak lazım neden yaptığını ama ben kendi tahminlerimi söyleyeyim. İstanbul İl Kongresinde bizim bir mücadelemiz vardı. Ben adaydım bir başka aday da vardı. Sayın vekil diğer adayı destekliyordu. Aynı iftiraları o gün de ilçe başkanlarını, delegeleri dolaşarak yaptı. Yetinmedi, üzerine de dedi ki ‘Buğra Kavuncu Türk milliyetçilerini partiden tasfiye ediyor’ Ta o dönemden başlayan bir mücadele. Bunlar niye oluyor? Bizler biat kültürüne bayrak açtık. Öyle birisi ötekinin iradesine ipotek koyacak bu bitti. Bu dönem bitti. O katı bir yapı ve orada siyaset yapan zihniyet diyor ki il başkanına talimat veriririm oturur, talimat veririm kalkar. Benim istediğimi ilçe başkanı yapar, istemediğimi yapmaz. 
 
‘REİS SÖYLER EŞRAF ARKASINDAN GİDER DEVRİ BİTTİ’
Ben İstanbul’a il başkanı olarak geldiğim gün bu tartışmalar yaşanmıştı. Ben de hep şunu söyledim, ‘Sayın vekilim bu ilçe başkanıyla sıkıntınız var ama müsaade edin ben diğer İstanbul’daki vekillerimizle de görüşeyim, genel başkan yardımcılarımızla konuşayım’ ama tavır ‘Ben herkes değilim. Ben bu partinin iki kurucusundan biriyim. Bunu ben problem haline getiririm’ oldu. Biz aklımızı, irademizi kimseye teslim etmeyiz. Reis söyler eşraf arkasında ölümüne gider devri bitti. Bu ülkenin başına ne geldiyse bundan geldi.”
 
Kavuncu, Ümit Özdağ'a iddiasını kanıtlamasını söylemiş ve Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İYİ Parti'nin 81 il başkanı da dün Ümit Özdağ hakkında ihraç talebiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR