Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDP DİYARBAKIR EŞ BAŞKANLARI TUTUKLANDI
HDP DİYARBAKIR EŞ BAŞKANLARI TUTUKLANDI
Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Binası ve Yenişehir İlçe Binasına çok sayıda polis tarafından baskın düzenlendi. HDP’nin Diyarbakır il ve Yenişehir ilçe Eş Başkanları gözaltına alındı
22 Ekim 2020, 14:42
 
Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Binası ve Yenişehir İlçe Binasına çok sayıda polis tarafından baskın düzenlendi. İl Binasının önünü bariyerlerle kapatılarak bölgeye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Ana caddelere TOMA ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yapıldığı belirtilen baskının şikayet üzerine yapıldığı belirtildi. Baskın yapılan binalara HDP Milletvekilleri ve avukatlar dışında kimse alınmadı. HDP binalardaki aramaların Sur ilçesinde "ele geçirilen" iki pankartın HDP il binasında hazırlandığı iddiasıyla yapıldığı ifade edildi.  İki binada arama yapan polis, parti binalarında bulunan flamalar başta olmak üzere, çok sayıda malzemeye el koydu. HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy,  HDP Gençlik Meclisi üyesi iki kişinin de gözaltına alındığını söyledi.
 
CEYLAN: POLİS ‘ŞİKAYET VAR’ DİYOR
 
Artı TV’ye bağlanan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyat Ceylan, baskının gerekçesini sorduklarında polisin kendilerine “Şikayet var” dediğini anlattı. Bunun partilerinin faaliyetlerinden duyulan rahatsızlıkla hazırlanan bir gerekçe olduğunu belirten Ceylan, baskınların hukuki değil AKP-MHP iktidarının siyasi bir yaklaşımı olduğunu belirtti. Ceylan, “HDP’ye, partimize yönelik bu tür uygulamalar hukuki değil, siyasidir.  Hukuki hiçbir dayanağı yok. Şikayet var diyorlar, içeriğini söylemiyorlar. Aramalar sürüyor. Bizde bekliyoruz” dedi. 
YENİŞEHİR İLÇE EŞBAŞKANLARI GÖZALTINA ALINDI
 
Öte yandan Yenişehir İlçe binasındaki arama da saatlerce sürdü. İlçe binasına giriş ve çıkışlara izin verilmedi. İl binasının önüne çok sayıda çevik kuvvet polisleri konuşlandırıldı. Binanın girişi kalkanlarla kapatıldı.  İlçe binasında aramalarını sürdüren polis, Yenişehir İlçe Eş Başkanları Kasım Kaya ve Remziye Sızıcı’yı gözaltına aldı.
 
HDP İL  EŞ BAŞKANLARI GÖZALTI ÖNCESİ MESAJ YAYINLADI
 
Aramaların yapıldığı HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Hülya Alökmen Uyanık ve Zeyyat Ceylan hakkında da gözaltı kararı var. Eş Başkanlar gözaltına alınmadan önce Kürtçe ve Türkçe bir video kaydı yayınladırlar. Kürtçe’yi Zeyat Ceylan, Türkçe’yi ise Hülya Alökmen Uyanık okudu. HDP fikriyatını oluşturan halkların kardeşliği, demokratik mücadele ve kadın özgürlüğüne olan inanca uzun süredir baskı uygulandığını ifade eden Uyanık, şunları söyledi: “İl binamıza yapılan baskın bundan bağımsız değil. Biz bu baskıları, bu zorbalığı uzun yıllar yaşadık, bunun karşısında nasıl mücadele edeceğimiz konusunda da kararlıyız. İl binamızın altını sütüne getirseler, sadece kadın özgürlüğüne olan inanç, halkların kardeşliğine olan inanç, özgür yarınlara olan inançtan başka birey bulamayacaklar” dedi. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR