Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BULUNAN KEMİKLER KORHAN BERZEK'İN ÇIKTI
BULUNAN KEMİKLER KORHAN BERZEK'İN ÇIKTI
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in üniversiteden hocası olan ekonomi profesörü Korhan Berzeg, yaklaşık bir yıl önce yaşadığı Balıkesir'in Gönen ilçesine Armutlu Mahallesi'ndeki yazlık evinden, doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina' ile yürüyüşe çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamamış ve hiç bir iz bırakmadan kaybolmuştu..
28 Nisan 2024, 09:20
 
İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan yapılan incelemede, Balıkesir’de kaybolan ekonomist Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kemik parçalarından alınan DNA kızıyla eşleşti.
 
Ünlü ekonomist Korhan Berzeg ile ilgili yeni gelişme! Balıkesir’in Gönen ilçesinde tatil için geldiği yazlık evinden, 17 Haziran'da 'Tina' isimli köpeğiyle ayrıldıktan sonra Berzeg'den haber alınamamıştı. Son olarak uzun süredir aranan Berzeg'e ait olduğu düşünülen kemik parçaları bulunmuştu. image
 
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bir yıldır kayıp olan Profösör Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen cesede ait kemikler, kızından alınan DNA ile eşleşti. Ayrıca arama çalışmalarının olduğu bölgede bir kemik ve gömlek parçası bulunmasından sonra olay savcılık tarafından soruşturulmaya başlandı.
 
Olay yerinden alınan parçalar Adli Tıp Kurumu morguna gönderilip parçaların Korhan Berzeg’e ait olup olmadığının tespit edilmesi bekleniyordu. İskeletin yanında elbise parçaları ve kredi kartları da bulundu.
 
Korhan Berzeg'in kemiklerinden alınan DNA, kızı Nisa Berzeg'in DNA'sıyla eşleşti. Ancak Berzeg'in kızı ve eşi ise sorulan soruları yanıtsız bıraktı.
image
 
Köpeği Tina Eve Dönmüştü
Geçen yıl Haziran ayında kaybolan Berzeg’in arama çalışmaları, sonuçsuz kalmıştı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Armutlu ve çevresinde geniş kapsamlı bir arama operasyonu başlatmış, ancak herhangi bir iz bulunamamıştı. Berzeg’in köpeği Tina ise 29 Ağustos’ta vatandaşlar tarafından bulunmuş ve ailesine teslim edilmişti.
 
Korhan Berzeg’in nasıl kayboldu arama sırasında neler yaşandı?
 
 
Balıkesir-Gönen’de Doberman cinsi eğitimli köpeği Tina ile 17 Haziran’da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan ünlü ekonomist Korhan Berzeg’ten bir daha haber alınamadı. Berzeg’in kayboluşunun ardından bölgede AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ile gönüllü arama ve kurtarma ekiplerinin yanı sıra iz takip ve kadavra köpekleriyle başlatılan arama çalışmalarından bir sonuç çıkmadı.
 
17 Haziran’da köpeği Tina ile birlikte yürüyüş için evinden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan Korhan Berzeg’le ilgili ilk iz 23 Nisan’da bulundu.
 
Berzeg’in kayboluşunun 312. gününde Balıkesir Valiliği, Berzeg’in evinin yakınlarında kemik parçaları ve Berzeg’e ait kimlik kartı ile kredi kartlarının bulunduğunu açıkladı.
 
Ekonomist Korhan Berzeg hâlâ kayıp | Angela Berzeg: “Kaçırılma ihtimali yüksek”
Jandarma ve olay yeri inceleme ekipleri bölgedeki çalışmalarını tamamladı. Bölgede bulunan parçalar, Adli Tıp Kurumu morguna gönderilerek kemiklerin Korhan Berzeg’e ait olup olmadığı belirlenecek.image
 
Balıkesir Valiliği tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:
“Balıkesir ili Gönen ilçesi Armutlu Mahallesi’nde 17 Haziran 2023 günü saat 08.30 sıralarında yazlık evinden köpeği Tina ile beraber yürüyüş yapmak için ayrılıp geri dönmeyen Korhan Berzeg’e ait banka ve kimlik kartları ile Korhan Berzeg’e ait olduğu değerlendirilen kıyafet parçaları ve muhtelif kemik parçaları Armutlu Mahallesi’ne yaklaşık 3 bin 500 metre (kuş uçuşu 2 km) mesafede arazinin engebeli ve orman örtüsünün yoğun olduğu dere yatağında köylü vatandaşlar tarafından 23 Nisan 2024 Salı günü saat 13.30 sıralarında bulunmuştur.
 
Malzeme ve kemik parçalarının bulunduğu bölge, Cumhuriyet Savcısı nezaretinde Olay Yeri İnceleme timleri ve jandarma ekipleri tarafından inceleme altına alınmış olup araştırma faaliyetlerine devam edilmektedir.”
 
Tina ve Korhan Berzeg’ten haftalarca haber alınamazken, 74 gün sonra köpek, Armutlu Mahallesi yakınlarında bulundu. Çip kontrolü yapılan köpeğin sağlıklı olduğu belirtildi ve arama-tarama çalışmalarına hız verildi.
 
Arama faaliyetlerine Berzeg’in köpeği Tina da dahil edildi. 74 gün boyunca alıkonulduğu yere gitmesi için GPS takılıp, aç bırakılan Tina, her defasında, eve geri döndü. Köpek, bir süre sonra Korhan Berzeg’in eşi Angela Berzeg’e teslim edildi.image
 
Arama çalışmaları Berzeg kaybolduktan 130 gün sonra, durduruldu.“Kaçırılmış olabilir ama kocamı kaçırmak için hiçbir sebep yok” denildi
Angela Berzeg, eşinin kaybolmasında iki ihtimal olduğunu ancak Korhan Berzeg’in kaçırılmış olmasının daha yüksek olabileceği ihtimali üstünde durdu, “Kaçırılıp bir yere götürülmüş olabilir ya da ormanda kaybolmuştur. Ama ormanda kaybolduysa, onu şimdiye kadar bulurlardı. Bu yüzden daha çok kaçırıldığını düşünmeye başladım. Ama neden? Hiçbir fikrim yok. Kocamı kaçırmak için hiçbir sebep yok. Geri döneceğini umuyorum. Çok iyi bir ilişkimiz var. Biz 52 yıldır evliyiz ve hayatımızın bu döneminde bu şekilde ayrılmamız çok mantıksız. Bu zamanda böyle bir şey olması çok kötü” dedi.image
 
“Her gün yaptığı gibi köpekle yürüyüşe gitti ama geri gelmedi”
Angela Berzeg, eşi Korhan Berzeg’in her zaman olduğu gibi köpeği Tina ile birlikte yürüyüşe gittiğini ancak geri gelmediği için endişelenip komşusuyla birlikte aramaya başladıklarını anlattı:
 
“Ben saat 7.00’de kalkıyorum, o ise 8.00’de kalkıyor ve sabahları köpeği alıyor. Yani 8.00’de kalktı, 8.15’te köpekle birlikte her zamanki gibi ormanda yürüyüşe çıktı. Ama bir saat boyunca geri gelmedi ve ben de endişelenmeye başladım. Sonra komşuya gittim ve Korhan’ın geri gelmediğini söyledim ve ormanın etrafını aradık. Korhan’ı ve köpeği çağırdık. Onlardan hiçbir iz yoktu ve epeyce aradık. Geri döndük ve bu noktada jandarmayı arasak iyi olur dedik. Jandarmayı aradığımızda saat 11.00 civarıydı. Jandarma geldi, bölgenin her yerinde aramaya başladılar ve sonra arama gittikçe büyüdü, yine de Korhan’ı bulamadılar.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Engin Ertem Engin Ertem
 ARAZİ YATIRIMI İÇİN DOĞRU VE YANLIŞLAR
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KONUT ALMAK ŞİMDİ DAHA ZOR OLDU
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR