Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ENDONEZYA'DA YANARDAĞ PANİĞİ
ENDONEZYA'DA YANARDAĞ PANİĞİ
Endonezya’nın kuzeyinde bulunan Ruang Yanardağı’nda volkanik hareketlilik sürüyor. Ruang Adası’nda yer alan Yanardağı’nın lav ve kül püskürtmeye devam ediyor.Bölgede bulunan 12 bin kişi için tahliye kararı verildi.
2 Mayıs 2024, 14:48

 

Volkanik faaliyetlerine devam eden yanardağ nedeniyle tedbir amaçlı bölgede bulunan 12 bin kişi için tahliye kararı alındı.

Endonezya'daki Ruang Yanardağı'nda iki hafta önce meydana gelen volkanik patlamanın ardından ortaya çıkan yeni patlamalar nedeniyle bölgede bulunan 12 bin kişi için tahliye kararı alındı.

Yanardağın püskürttüğü küllerin komşu ülke Malezya’ya doğru ilerlediği bildirildi. Kül bulutları, 5 bin metre yüksekliğe ve bin kilometrelik bir alana yayılırken, bölgede bulunan 7 havalimanında uçuşlar tamamen durduruldu.

Volkanik yanardağın yer aldığı Ruang Adası geçtiğimiz ay yaşanan patlamalar sonucunda tamamen tahliye edilmiş ve adada yaşayan 828 kişi çevre bölgelere yerleştirilmişti. Son günlerde patlamaların şiddetlenmesi nedeniyle tahliyenin boyutu da arttı. Yetkililer, Ruang Adası çevresinde bulunan diğer adaların ve Sulawesi eyaleti kıyılarının da tsunami riskine karşı boşaltılması kararı aldı.image
 
BİN KİLOMETRELİK ALANA YAYILDI
Endonezya Volkanoloji ve Jeolojik Tehlikeyi Azaltma Merkezi (PVMBG) tarafından yapılan açıklamada, dünden bu yana yanardağda en az üç adet şiddetli patlama yaşandığı belirtilirken, bu patlamalara bağlı olarak oluşan kül bulutlarının 5 bin metre yüksekliğe ve bin kilometrelik bir alana yayıldığı ifade edildi.
           image
 
7 HAVALİMANINDA UÇUŞLAR DURDURULDU
Yaşanan volkanik patlamalar sonucu çevreye yayılan küller nedeniyle hava trafiğinde yoğun aksaklıklar yaşanırken, bölgede bulunan 7 havalimanında uçuşlar tamamen durduruldu. Yanardağın püskürttüğü küller komşu ülke Malezya’ya doğru ilerliyor.
Endonezya’da 2018 yılında Anak Krakatoa Yanardağı'nın patlaması sonucu tsunami meydana gelmiş, felakette 426 kişi hayatını kaybetmiş ve on binlerce kişi de yaralanmıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

Engin Ertem Engin Ertem
 ARAZİ YATIRIMI İÇİN DOĞRU VE YANLIŞLAR
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 KONUT ALMAK ŞİMDİ DAHA ZOR OLDU
KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR