Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ENKAZ DEVİR ALINACAK BELEDİYELER
ENKAZ DEVİR ALINACAK BELEDİYELER
Ya­rın ya­pı­la­cak ye­rel se­çim­ler­de be­le­di­ye baş­kan­lık­la­rı­nı ka­za­nan aday­la­rın önem­li bir bö­lü­mü borç­lu kol­tuk­la­ra otur­mak zo­run­da ka­la­cak. Tür­ki­ye ge­ne­lin­de­ki tüm be­le­di­ye­le­rin top­lam borç yü­kü 46,1 mil­yar li­ra.
29 Mart 2014, 10:11

 

Ya­rın ya­pı­la­cak ye­rel se­çim­ler­de be­le­di­ye baş­kan­lık­la­rı­nı ka­za­nan aday­la­rın önem­li bir bö­lü­mü borç­lu kol­tuk­la­ra otur­mak zo­run­da ka­la­cak. Tür­ki­ye ge­ne­lin­de­ki tüm be­le­di­ye­le­rin top­lam borç yü­kü 46,1 mil­yar li­ra.

Ha­zi­ne bü­yük ala­cak­lı

Ha­zi­ne Müs­te­şar­lı­ğı­’nın ala­cak ka­yıt­la­rın­da, Ha­zi­ne ga­ran­ti­siy­le kre­di kul­la­nan be­le­di­ye­le­rin va­de­si geç­miş ve he­nüz va­de­si gel­me­miş top­lam 13,1 mil­yar li­ra bor­cu yer alı­yor. Ül­ke ge­ne­lin­de­ki be­le­di­ye­ler ve bun­la­rın iş­ti­rak­le­ri­nin Ha­zi­ne­’ye 4,8 mil­yar li­ra va­de­si geç­miş ve he­nüz öden­me­miş bor­cu bu­lu­nu­yor. Bu­na ila­ve ola­rak 8,3 mil­yar li­ra da he­nüz va­de­si dol­ma­mış bor­cun be­le­di­ye­ler ta­ra­fın­dan Ha­zi­ne­’ye öden­me­si ge­re­ki­yor.

2,5 mil­ya­rın va­de­si geç­ti

Borç­lu be­le­di­ye­ler lis­te­sin­de ilk sı­ra­da 5,7 mil­yar li­ray­la Ko­ca­eli Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si yer alı­yor. Bu be­le­di­ye­nin 2,5 mil­yar li­ra­lık bor­cu­nun va­de­si geç­miş, 3,2 mil­yar­lık bor­cu­nun ise he­nüz va­de­si dol­ma­mış du­rum­da. Ha­zi­ne­’ye en borç­lu be­le­di­ye sı­ra­la­ma­sın­da ikin­ci sı­ra­da An­ka­ra Bü­yük­şe­hir var. Bu­nun 1,2 mil­yar li­ra­sı be­le­di­ye­nin ken­di bor­cu, 603 mil­yon li­ra­sı EGO Ge­nel Mü­dür­lü­ğü, 344 mil­yon li­ra­sı da AS­Kİ­’ye ait.



Tatil yerleri zorda

Borç­lu be­le­di­ye sı­ra­la­ma­sın­da üçün­cü du­rum­da 1,4 mil­yar li­ra­yı aş­kın bor­cuy­la Mar­ma­ris, İç­me­ler ve Ar­mut­lu Be­le­di­ye Bir­li­ği (MA­RİÇ) yer alı­yor. MA­Rİ­Ç’­in bor­cu­nun ta­ma­mı­nın va­de­si geç­miş du­rum­da. Sı­ra­la­ma­da Ada­na, Ga­zi­an­tep, Sa­kar­ya, Di­dim, Bur­sa, An­tal­ya, İs­ken­de­run, Di­yar­ba­kır (Su ve Ka­na­li­zas­yon İda­re­si) ve Baf­ra be­le­di­ye­le­ri ön sı­ra­lar­da yer alı­yor.

Borçları öderken vaatler yapılacak

Pa­zar gü­nü ya­pı­la­cak se­çim­le­rin ar­dın­dan be­le­di­ye­ler­de baş­kan­lık kol­tu­ğu­na otu­ra­cak aday­la­rın Ha­zi­ne da­hil kar­şı kar­şı­ya ka­la­cak­la­rı top­lam borç tu­ta­rı ise 46,1 mil­yar li­ra. Bu bu­nun 6,4 mil­yar li­ra­sı dış, 39,7 mil­yar li­ra­sı iç borç­lar­dan olu­şu­yor. Be­le­di­ye­le­rin ban­ka­la­ra 9,1 mil­yar, Ma­li­ye­’ye 1,3 mil­yar, SGK’­ya 1,9 mil­yar li­ra­nın üze­rin­de borç­la­rı var. Va­de­si geç­miş borç top­la­mı ise 4,1 mil­yar li­ra. Se­çi­mi ka­za­nan baş­kan­lar bir ta­raf­tan bü­tün bu borç­la­rı öde­me­ye ça­lı­şır­ken di­ğer yan­dan se­çim­ler­de va­at et­tik­le­ri pro­je­le­ri ger­çek­leş­tir­me­ye ça­lı­şa­cak­lar.
 
ERDOĞAN SÜZER -


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR