Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖNCE AĞAÇLAR SONRA İŞÇİLER
ÖNCE AĞAÇLAR SONRA İŞÇİLER
"İşçi Ölümlerine Son Platformu" üyesi bir grup, Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Sarayı önünde saat 15.00 sıralarında toplandı 3.Köprü insaatı ölümlerini protesto ettiler..
7 Nisan 2014, 19:31

"İşçi Ölümlerine Son Platformu" üyesi bir grup, Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Sarayı önünde saat 15.00 sıralarında toplandı 3.Köprü insaatı ölümlerini protesto ettiler..

Platform üyelerinin gelişinden yaklaşık 1 saat önce, çevik kuvvet polisleri ile sivil polisler çevrede güvenlik önlemi aldı. Platform üyeleri beraberlerinde getirdikleri "Önce ağaçları, şimdi işçileri katlettiler" yazılı pankartı açtı. "İşçi Ölümlerine Son" ve "İşçilerin katili AKP hükümeti" sloganları atan platform üyeleri daha sonra basın açıklamasını yaptı.

"ÖFKEMİZİ DİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Grup adına açıklama yapan Ayfer Özkoç, AKP hükümetinin işçi ölümlerinin ardından her defasında "Sorumlulardan hesap sorulacaktır" yalanını söylediklerini belirterek, “Hükümet bizlerin öfkesini dindirmeye çalışıyor. Daha sonra 'Takdir-i ilahi', 'Ömürleri o kadarmış' söylemleri ile işçi ölümlerini topluma doğal bir olaymış gibi sunmaktan geri kalmıyor. Hukuka aykırı olarak inşa edilen 3. köprü işçilerin cesetleri üzerinde, işçilerin kanı ile yükselmeye devam ediyor" dedi.

"CİNAYETTEN HERKES SORUMLU"

Özkoç, "Cinayetten gözlerini kâr hırsı bürümüş patronlar, gerekli denetimi yapmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, taşeron sistemin savunucusu AKP, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini almayan, denetlemeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Başbakan da sorumludur. Rant uğruna ölüme gönderilen, 3. köprü inşaatında ölen işçi kardeşlerimizin aileleri yalnız değildir" diye konuştu.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR