Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDI
HUKUK MÜCADELESİNİ KAZANDI
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin Kosova Prizen’de ortaklaşa açtığı hukuk fakültesi ile ilgili yapılan şikâyetler yersiz çıktı. Ankara Cumhuriyet Savcılığı yaptığı soruşturma sonucunda takipsizlik kararı verdi.
11 Nisan 2014, 12:50
 
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ Bulgaristan’daki Avrupa Politeknik Üniversitesi’yle yaptığı protokolle Kosova’da açtığı Prizren Hukuk Fakültesi’nin yöneticilerinin dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuş ve soruşturma açılmıştı.
 
Ankara Cumhuriyet Savcılığı yaptığı soruşturmada, yapılan ihbar ve öne sürülen bilgi ve belgelerin asılsız olduğuna hükmederek dava açmaya gerek görmedi ve dosya hakkında takipsizlik kararı verdi.

Prizen Hukuk Fakültesi’nin kurucusu Yalçın Koçak, ‘Paralel Yapı’nın Türk Hukuku ve Türkçe eğitim açısından fevkalade önemli bir açılım olan eğitim modelini engelleme çabalarının adaletin duvarına tosladığını ifader ederek, “Paralel Yapı ortaya koyduğumuz Türkçe Eğitim modelini kendilerine rakip görerek, “Dolandırıcılık” yapıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundular. Bu suç duyurusunun, yapılan tahkikatlar sonucu yersiz olduğu ortaya çıktı. Neticede olan Kosova’nın Türkçe Konuşan şehri Prizen’e olmuştur. Bu gelişmelerden sonra Prizen’de bulunan bu model Priştina’da hayata geçirilmiştir” dedi.

Yalçın Koçak, Yüksek öğretimin uluslararası boyuttaki Paralel Yapı gölgesinin kalkmasını da arzuladıklarını belirterek, “YÖK’de bu söz konusu Paralel Yapı’nın etkisinde kalmaması gerektiğini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Savcılığı ne dedi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmaya ilişkin olarak Ankara Üniversitesi ile EPU arasında çift diploma programlarının protokol çerçevesinde Türkçe Eğitim Modeli olarak öngörüldüğü belirtilerek, “

“Programda Türk Hukuk Sistemi’nin öğretime esas alındığı, programın YÖK tarafından onaylanmış içerik doğrultusunda oluşturulduğu, ilk kez uygulamaya konulan ortak lisans diploması vermeyi öngören programın EPU’nun açtığı Prizren Hukuk Fakültesi lisans diplomasının Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından akredite edildiği, Ankara Üniversitesi Senatosu tarafından YÖK’ün öngördüğü hükümler doğrultusunda onaylayarak YÖK’e ilettiği belirlenmiştir. Açıklanan nedenlerle kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.”

YÖK ise kendisine gönderilen bu belgeye sadece sessiz kaldığı ve hala cevap dahi vermediği böylece “Dolandırıcılık” iddialarının önünü açtığı belirtildi.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR