Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖLÜMDEN SONRA BİR YIKIM DAHA
ÖLÜMDEN SONRA BİR YIKIM DAHA
Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren Muhammet Girgin'in anne ve babası ikinci kez yıkıldı. Oğullarının sosyal güvencesi üzerinden tedavi gören aile, hastaneye gittiğinde kapıdan geri döndü.
17 Haziran 2014, 06:29

 

Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren Muhammet Girgin'in anne ve babası ikinci kez yıkıldı. Oğullarının sosyal güvencesi üzerinden tedavi gören aile, hastaneye gittiğinde kapıdan geri döndü.

Doktorlar, Muhammet Girgin’in ölüm bilgisinin sisteme girildiği için Neriman Girgin ve Muharrem Girgin, sosyal haklarını kaybettigini söyledi.

HASTANE KAPISINDA BAYGINLIK GEÇİRDİ

Epilepsi hastası anne Neriman Girgin ile böbrek hastası baba Muharrem Girgin, hiçbir sosyal güvenceleri ve gelirleri bulunmadığı için maden ocağında çalışan oğulları Muhammet Girgin'in üzerinden tedavi oluyordu. Faciadan sonra rahatsızlığı iyice ilerleyen anne Neriman Girgin, tedavi olmak için eşiyle hastaneye gitti. Neriman Girgin, hastane görevlilerinin kendisine verdiği bilgiyle şoke oldu. Madende hayatını kaybeden Muhammet Girgin'in, ölüm ilamının mahkemeden çıkmasının ardından bu bilginin sisteme girmesiyle SGK'nın da, anne ve babanın sosyal haklarını kestiği ortaya çıktı. Kayıt sırasında öğrendiği şok gerçekle ikinci acıyı yaşayan anne Neriman Girgin, bu sırada baygınlık geçirdi.

Özel hastanede tedavi altına alınan Neriman Girgin'in oğlunu madende kaybettiğini öğrenen hastane yetkilileri, tüm masrafları kendileri üstlenerek acılı annenin tedavisini yapıp evine gönderdi.

‘ORTADA KALDIK'

Ma­den kur­ba­nı oğ­lu üze­rin­den al­dık­la­rı sağ­lık im­ka­nı ke­si­len ba­ba Mu­har­rem Gir­gin "Bi­zim tek da­ya­na­ğımız­dı. Ben oğ­lu­mu ih­ma­le kur­ban ver­dim, bi­ze acı üze­ri­ne acı ya­şa­tı­yor­la­r” de­di.

'Bizleri de yok saymışlar’

Anne Neriman Girgin ise yaşadıklarını şöyle anlattı: "Hastanede sıra bana geldiğinde o bilgiyi verdikleri an dünyam başıma yıkıldı. Nasıl olur, oğlum ölür ölmez bizleri de yok saymışlar. Ben ağır hastayım, zaten oğlumun üzerinden sağlık hizmeti almasam bugüne kadar yaşayamazdım. Bizleri de onun yanına gömmek istiyorlar. Biz yaşayan ölü gibiyiz. Bize ‘gariplerim' derdi. Evet aynen öyle bir garip kaldık onun arkasından bu dünyada.”

500 kişinin ifadesi alındı

Soma'da 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciası ile ilgili adli soruşturma devam ediyor.Bugüne kadar aralarında olaydan sağ kurtulan madencilerin de bulunduğu 500'ün üzerinde kişinin ifadesini alındı. İşlemlerin hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.


 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR