Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DANİMARKA'DAN KESİN DÖNÜŞ HIZLANDI
DANİMARKA'DAN KESİN DÖNÜŞ HIZLANDI
Türkler, Danimarka'yı terk ediyor İsveç medyası, Danimarka'da yaşayan Türklerin yavaş yavaş ülkeyi terk ederek kesin dönüş yaptığını bildirdi.
13 Temmuz 2014, 16:23

 

Danimarka hükümetinin, mülteciler ve vatandaş olmayanları ülkelerine dönmeye teşvik eden parasal destek uygulamasının, Türkleri kesin dönüşe yönelttiği belirtilen haberde, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Önay'ın, "2012'de 675 kişi kesin dönüş yaptı. Dönüş yapanların sayısı Danimarka'ya gelenlerin sayısını ilk kez 2012 yılında geçti. Dönenlerin en büyük kısmı 20-29 yaş aralığında olanlar." açıklamasına yer verildi.

Danimarka'da sürekli oturum izniyle yaşayan göçmenler arasında en çok kesin dönüşü düşünen ya da maddi teşviği cazip bulanların Türkler olduğu bildirildi.

Ülkesine kesin dönüş yapmak isteyen yetişkinlere ödenen para miktarı 127 bin 517 kron. Bu miktarın 51 bin kronu peşin, geri kalanı 1 yıl sonra veriliyor. Çocuk başına ise 15 bin peşin, 23 bin ise 1 yıl sonra gönderilmek üzere toplam 38 bin kron verilmesi öngörülüyor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR