Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YİNE ÖSYM SKANDALI
YİNE ÖSYM SKANDALI
ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, Kandilli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ni bitirip sınavsız ön lisans programına yerleşmek isteyen 39 öğrenci, ÖSYM'de okulun tür kodunun farklı yer alması nedeniyle bu haktan yararlanamadıklarını söyledi.
31 Temmuz 2014, 19:33

 

Kandilli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nden bu yıl mezun olan 46 öğrenciden 7'si üniversite sınavına girerek lisans programlarına yerleşirken 39'u kendi alanlarında sınavsız ön lisans programına yerleşme hakkını kullanmak için başvurdu. Ancak öğrenciler, okullarının tür kodunun ÖSYM'de farklı yer almasıyla açıkta kaldıklarını söyledi.

Öğrencilerden 19 yaşındaki Atakan Yılmaz, meslek lisesi mezunu olarak kendi alanlarında yükseköğretime geçiş hakkını kullanmak isterken bunun gerçekleşmediğini öğrenince şoke olduklarını söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu:

"Önce bireysel bir sorun olduğunu sandık. Sonra tüm okul mezunları olarak bu haktan yararlanamadığımızı öğrendik. Yaptığımız araştırma okulumuzun tür kodunun ÖSYM'deki farklı yer aldığını öğrendik. Okulumuzun tür kodu '56127' Anadolu Salğık Meslek Lisesi iken ÖSYM bilgilerimize '56013' kodlu Sağlık Meslek Lisesi girilmiş. Bu yüzden sınavsız geçişteki önceliğimizi okulun bütün öğrencileri olarak kaybetmiş bulunuyoruz ve herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemedik. Üniversiteler geçiş önceliğini Anadolu Sağlık Meslek Liseleri'ne verdiği için biz hakkımız olan tercihi kaybettik. Mağdur durumdayız. Bu hata düzeltilmezse hakkımızı mahkemede arayacağız."

Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ise bazı okulların adının Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olması gerekirken sistemde Sağlık Meslek Lisesi olarak geçtiğini, bunun da tercih sonrası öğrencileri zor durumda bıraktığını söyledi. Özbek, "Öğrencilerimiz tercihlerinde sistemsel hatadan dolayı sıkıntı yaşandı. Öğrencilerimiz şikayetlerini belirten dilekçelerini okula vermişler. Bakanlığa durum hakkında yazı yazdık, cevap bekliyoruz" dedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR