Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAYAN İHSANOĞLU :KAZANACAĞIZ
BAYAN İHSANOĞLU :KAZANACAĞIZ
Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Ekmeleddin İhsanoğlu’nun eşi Füsun İhsanoğlu,Kehkeşan Dergisi'ne özel açıklamalar yaptı.
5 Ağustos 2014, 17:35

 

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Ekmeleddin İhsanoğlu’nun eşi Füsun İhsanoğlu,Kehkeşan Dergisi'ne özel açıklamalar yaptı.

SİYASİ MEVKİ GİBİ HIRSLARIMIZ ASLA OLMADI

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Ekmeleddin İhsanoğlu’nun eşi Füsun İhsanoğluönemli açıklamalar yaptı. Kehkeşan Dergisi’ne konuşan İhsanoğlu, seçim süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Siyasete yabancı olmayan bir ailede dünyaya geldiğini belirten Füsün İhsanoğlu, “ Demokrat Parti milletvekili olan büyük amcam Said Bilgiç ve Adalet Partisi milletvekili olan küçük amcam Saadettin Bilgiç vasıtasıyla ailemiz uzun seneler boyunca aktif siyasetin içerisinde yer aldı. Dolayısıyla siyasi tartışmaların, görüşmelerin eksik olmadığı bir ortamda, siyaset dünyasından önemli şahısları tanıyarak büyüdüm.” dedi.

Ekmeleddin Bey’e Cumhurbaşkanı adaylığı teklif edildiğinde yaşadığı duyguları Kehkeşan’a anlatan İhsanoğlu, “Bu onur verici görev hiç kuşkusuz, benim de kadın, aile, eğitim ve sağlık alanlarına yönelik ağlar kurup, bu alandaki sorunların giderilebilmesine yönelik çalışmalar yapmama olanak tanıdı. Dolayısıyla son derece mutlu, gururlu ve heyecanlıyım. Daha önce de eşimle birlikte ülkemizi ve kültürümüzü yurtdışında tanıtmada köprü vazifesi görecek çalışmalar yürüttük. Bulunduğumuz tüm ülkelerde Türkiye'yi tanıtıcı faaliyetler gerçekleştirmeyi öncelik olarak benimsedik. Siyasi mevki gibi hırslarımız asla olmadı. Her zaman aldığımız görevleri, topluma bir hizmet olarak gördük.” şeklinde konuştu.

Çok konuşulan “Ekmek için Ekmeleddin” sloganına da değinen Füsun İhsanoğlu, “Samimi, halkımızı, insanımızı ve kültürümüzü yansıtan; basit ve somut görünse de altında çok ciddi ve kutsal anlamlar içeren bir söylem olduğunu düşünüyorum. Her gün eşimle birlikte katıldığımız yoğun ajandamızda bulunan ziyaretlerde, toplumun genelinde de bu söylemin sıcak, kendilerine yakın, gündelik hayatlarına dokunan bir etki bıraktığını gözlemliyorum. Eşim adaylığının açıklandığı ilk günden beri hep şunu söylüyor ve bence sorunuzun en güzel cevabı da aslında bu: “Cumhurbaşkanı devletin adil ve şefkatli babası gibi olmalı, huzur ve birleştirici bir organ görevi görmelidir. Cumhurbaşkanı bu bakımdan devletin sigortasıdır.” dedi.

Ekmeleddin Bey’in seçimleri kazanacağına inandığını belirten İnsanoğlu, sözlerine şöyle devam etti; “Gerek kampanya gerekse yürütülen çalışmalar büyük beğeni topluyor çünkü eşimin vizyonu ve felsefesi ülkenin ihtiyaçları ve öncelikleriyle oldukça uyumlu: İçeride barış ve huzur dışarıda itibar. Bölen değil birleştiren ve herkesi kucaklayan liderlik. Ben eşimin kazanacağına inanıyorum.”

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR