Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKK CEMAAT DERSHANELERİNE SALDIRIYOR
PKK CEMAAT DERSHANELERİNE SALDIRIYOR
Muş’un Bulanık ilçesinde Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen FEM Dershanesi ve öğrenci yurduna yönelik molotoflu saldırı yaptı iddialara göre saldırıyı Kaleşnikoflu PKK’lıların yönlendirdi
25 Ağustos 2014, 06:59

 

Muş’un Bulanık ilçesinde Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen FEM Dershanesi ve öğrenci yurduna yönelik molotoflu saldırı yaptı iddialara göre saldırıyı Kaleşnikoflu PKK’lıların yönlendirdi

Saldırı sırasında binada mahsur kalan öğretmen ve öğrenciler yanmaktan son anda kurtulurken polisin eylemcilere müdahale etmediği öne sürüldü.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı terörist Mahsum Korkmaz’ın heykelinin güvenlik güçleri tarafından indirilmesini gerekçe gösteren PKK sempatizanları Muş’un Bulanık ilçesinde FEM Dershanesi ve pansiyonunu ateşe verdi. Saldırı sonrası bir öğretmen dumandan zehirlenirken 3 öğretmen ve 2 öğrenci de yanarak ölmekten son anda kurtuldu.

Yaklaşık iki saat terör örgütü sempatizanları tarafından dershanenin ablukaya alınıp molotof ve havai fişekli saldırıya uğramalarına rağmen polisin hiçbir şekilde olaya müdahale etmemesi dikkat çekti.

Dershane Müdürü Abdülkerim Altun, “Saldırganlar binanın demir kapısını 40 dakikada kırdı. Sonra içeri girerek her yere molotof attı. Polisi arayıp içeride arkadaşlarımızın olduğunu dumandan zehirlenip yanarak öleceklerini söyledik. Polis saldırının başlamasının ardından yaklaşık iki saat sonra müdahalede bulundu. Herhalde polisi ısrarla arayıp durumu bildirmeseydik polis hiç gelmezdi” ifadelerinde bulundu.

Kalaşnikoflar’ı vardı

Gör­gü şa­hit­le­ri­ne gö­re sal­dır­gan gru­bu kır­sal­dan ge­len ka­laş­ni­kof­lu iki şa­hıs yön­len­dir­di. Ola­ya ta­nık­lık eden B.K., “Ka­laş­ni­kof­lu PKK’­lı ile po­li­sin ara­sın­dan 10 met­re­lik me­sa­fe ol­ma­sı­na rağ­men po­lis mü­da­ha­le et­me­di­” id­di­asın­da bu­lun­du.
 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR