Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O POLİSLERDEN DAVA
O POLİSLERDEN DAVA
Gözaltına alınıp tutuklanan emniyet müdürleri Ömer Köse ve Serdar Bayraktutan'ın da aralarında bulunduğu 5 polis soruşturmayı başlatan raporu yazan müfettişlere 500 bin liralık tazminat davası açtı.
27 Eylül 2014, 14:18

İs­tan­bul Te­rör­le Mü­ca­de­le es­ki Şu­be Mü­dü­rü Ömer Kö­se ve Van Te­rör­le Mü­ca­de­le es­ki Şu­be Mü­dü­rü Ser­dar Bay­rak­tu­tan 22 Tem­muz'da­ki sa­hur ope­ras­yo­nun­da gö­zal­tı­na alı­nıp tu­tuk­lan­mış­tı. Kö­se ve Bay­rak­tu­tan ile bir­lik­te ope­ras­yon­da gö­zal­tı­na alı­nıp ser­best bı­ra­kı­lan Ömer Özü­yıl­maz, Re­şat Nu­ri Po­lat ve Ya­kup Acar sa­hur ope­ras­yo­nu­nun baş­la­ma­sı­na ne­den olan Tev­di Ra­po­ru'nu ya­zan po­lis baş­mü­fet­tiş­le­ri Gök­han Öz­sa­vaş, Meh­met Sel­vi ve Meh­met Ali Ak­kap­lan hak­kın­da 500 bin li­ra­lık taz­mi­nat da­va­sı aç­tı. Em­ni­yet mü­dür­le­ri taz­mi­nat da­va­sı­na ge­rek­çe ola­rak ise ra­por­da ol­ma­yan ko­nu­la­rın var­mış gibi çar­pı­tı­la­rak ya­zıl­ma­sı­nı gös­ter­di.

SAV­CI DOS­YA­YI VER­ME­Dİ

Mü­vek­kil­le­ri­nin tu­tuk­lan­ma­sı­na ne­den olan Se­lam Tev­hid so­ruş­tur­ma­sı dos­ya­sı­nın ken­di­le­ri­ne ve­ril­me­di­ği­ni ve bu ne­den­le sa­vun­ma ya­pa­ma­dık­la­rı­nı sa­vu­nan Ömer Tu­ran­lı "Mü­fet­tiş tev­di ra­po­ru­nu bi­le sav­cı bi­ze ver­me­di. Em­ni­yet­ten CD ha­lin­de im­za­sız bir şe­kil­de ala­bil­dik. 2 ay­dır eli­miz­de sa­de­ce ra­por var. Ra­por, ol­ma­yan şey­le­ri var gi­bi gös­te­ri­yor. Var olan­la­rı da çar­pı­tı­yor. Po­lis baş­mü­fet­ti­şi, ha­kim­le­rin ka­ra­rı­nı de­ğer­len­di­re­mez. Had­di­ni aş­mış­tır ve hu­ku­ken bu suç­tur" de­di.

'BAKANLIK GÖRÜŞÜ BEKLENMEMELİ'

Turanlı operasyondaki hukuksuzluklarla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları başvuru ile ilgili hazırlanan raporun Adalet Bakanlığı'na gönderildiğini hatırlatarak şöyle konuştu: "Müvekkillerimiz mağdur edilmiştir.

Bekleme süreleri bu mağduriyetleri kat kat arttırma anlamına gelir. HSYK oybirliğiyle, soruşturma savcısı İrfan Fidan'ın evrakta sahtecilik yaptığına, hakimlerin suç işlediğine karar vermiştir. Bu kararlar nazara alınarak Adalet Bakanlığı'nın görüşünün beklenmemesi gerekir. Böyle bir yasal zorunluluk yoktur."

KAMİL MAMAN


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR