Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KOLİN İNŞAAT FEDAİLERİNİ KOVDU
KOLİN İNŞAAT FEDAİLERİNİ KOVDU
Kolin İnşaatın emri ile zeytin ağaçlarına sahip çıkmak isteyem köylüleri kelepçeleyip döven saldıran, 100 güvenlik görevlisi işten çabuk kovuldu
11 Kasım 2014, 09:05
 
Kolin İnşaatın emri ile zeytin ağaçlarına sahip çıkmak isteyem köylüleri kelepçeleyip döven  saldıran, 100 güvenlik görevlisi işten çabuk kovuldu
 
MANİSA’nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi’nde, 6 bin zeytin ağacının iş makineleriyle kesilmesinin ardından Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı vermesi, termik santrali yapacak olan Kolin firmasının şantiyesini de karıştırdı. 50’si özel güvenlik görevlisi yaklaşık 100 kişinin işten çıkarılmasının ardından, çalışanlar duruma tepki gösterdi.    
  
Şantiye ve güvenlik amirlerinin şantiye binasından ayrılmasına çalışanlar izin vermedi.
 
Bir güvenlik görevlisi, "Bizi kandırdılar. Bize iş garantisi, emeklilik garantisi verdiler. Bizler de buraya gelip köylülerle kavga ettik. Kullanıldık. Şimdi hakkımızı alıncaya kadar buradayız" dedi.     
 
Kolin Grubu, geçen perşembe saat 20.00 sıralarında, santralin yapılacağı Yırca Mahallesi’ndeki zeytinliklerin bulunduğu bölgeye, ağaç kesimi yapmak üzere iki otobüs dolusu özel güvenlik görevlisi ve iş makinelerini gönderip, ağaç katliamı yapmıştı.
 
Bölgede zeytinlerin kesilmemesi için 16 gündür nöbet tutan köylülerin direnişine rağmen, arazideki 6 bin zeytin ağacı iş makinelerince üzerlerindeki ürünüyle birlikte sökülmüş ,     
Bu sırada özel güvenlik görevlileri, biber gazı da kullandıkları arbede sırasında, mahalle sakinlerinden Mehmet Öksüz, Kamile Çiftçi, Kerem Özkılınç ile Yırca’da zeytinliği bulunan avukat Hasan Namak’ı, kelepçelemişdi.      
 
Ayrıca yine özel güvenlik görevlilerinin kullandığı ileri sürülen gaz fişeğinin kapsülünün isabet etmesi sonucu mahallelilerden Emin Özkılınç, başından yaralandı.      
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR