Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TUNCELİ BARO BAŞKANI HAPİS YATACAK
TUNCELİ BARO BAŞKANI HAPİS YATACAK
Tunceli Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe’nin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı itiraz reddedildi. Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulunan Yeşiltepe’nin birkaç hafta içinde cezaevine girmesi bekleniyor.
7 Şubat 2015, 04:57

 

“Silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla hakkında verilen 6 yıl 3 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Uğur Yeşiltepe’nin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na kararın düzeltilmesi talebiyle yaptığı başvuru reddedildi.

Başsavcılık, kararın düzeltilmesi için itirazı gerektirir maddi ve hukuki bir sebep olmadığını iddia etti. Bu kararla birlikte Yeşiltepe’nin bu ay içinde cezaevine girmesi bekleniyor. Anayasa Mahkemesi’ne dün itirazda bulunan Yeşiltepe, mahkeme önünde yaptığı açıklamada, savunma mesleğinin gereklerini yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek
“İnsan hak ve özgürlüklerinin, evrensel değerlerin, insanlığın bize öğrettiği çerçevede hak mücadelesi veren yurttaşların, meslektaşların yanında olduk” dedi.

Kendisi gibi pek çok meslektaşının benzer durumla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Yeşiltepe, “Buradan başlayarak, eğer bu hukuksuzluğun bir bütün olarak ortadan kaldırılmasına vesile olacak bir tartışma başlayacaksa hayırlı olacaktır” diye konuştu.

 

TBB’den Yeşiltepe’ye destek

Yeşiltepe’ye destek vermek için AYM’ye gelen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Berra Besler de hukuk güvenliğinin, demokrasinin yaşamsal temeli olduğunu söyledi. Besler, asli görevi vatandaşların hak ve özgürlüklerini korumak, hak ihlallerini gidermek olan avukatın, kendisinin hukuk güvenliğinden yoksun kaldığı bir ortamda, kişilerin hukuk güvenliğinden söz edilemeyeceğini dile getirdi.

Besler, Avukatlık Kanunu’nun kendilerine yüklediği görev ve sorumlulukla TBB ve barolarla birlikte Yeşiltepe’nin yanında olacaklarını belirtti. Aralarında farklı illerin baro başkanlarının bulunduğu bir grup da Yeşiltepe’ye Anayasa Mahkemesi önüne gelerek destek verdi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR