Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KADIKÖY'DE DEV MİTİNG
KADIKÖY'DE DEV MİTİNG
Alevi Dernekleri ve Eğitim-Sen, "Laik, bilimsel, anadilinde eğitim ve demokratik yaşam için dayanışma ve birlik mitingi" düzenledi.
8 Şubat 2015, 21:56

 

Alevi Dernekleri ve Eğitim-Sen, "Laik, bilimsel, anadilinde eğitim ve demokratik yaşam için dayanışma ve birlik mitingi" düzenledi.

Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen ve binlerce vatandaşın katıldığı mitinge CHP milletvekiller Hüseyin Aygün, Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba ile HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü ve HDP İstanbul milletvekili Levent Tüzel katıldı.

AYRICALIK İSTEMİYORUZ AMA AYRIMCILIK YAPILMASINA DA İZİN VERMEYECEĞİZ" 

Semah gösterisi ile başlayan mitingde "Laik ve bilimsel eğitim için boykottayız" pankartları açan gruplar "Parasız bilimsel laik anadilde eğitim", "Zorunlu din dersi kaldırılsın" şeklinde sloganlar atıldı. Bu sırada bazı vatandaşların mitingi apartman çatılarından da izledi. 
Dinselleşmenin yoğun bir şekilde eğitim alanında kendini gösterdiğini belirten Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Gümüş, "Daha önce zorunlu din dersleri Alevilere yönelik asimilasyon demiştik. Bunun kaldırılması için yıllarca meydanları doldurduk. Aleviler olarak ayrıcalık istemiyoruz ama bize ayrımcılık yapılmasına da izin vermeyeceğiz. Çocuklarımızın göz göre göre din dersi adı altında asimile edilmesine izin vermeyeceğiz" dedi. 

"İNANCIMIZI İSTİSMAR EDEREK SİYASİ GELECEKLERİNE MALZEME YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR" 

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, dünyada eşi görülmemiş bir şekilde Türkiye'de zorunlu din derslerinin olduğunu ifade ederek, "Bütün okullarımızı İmam Hatip Okullarına çevirmek istiyorlar. Bunlar toplumda, eğitimde gericileşmeyi, inancımızı da istismar ederek kendi siyasal geleceklerine malzeme yapmaya çalışıyorlar" diye konuştu. Gezi olaylarına destek yürüyüşü sırasında aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş da kısa bir konuşma yaparak Gezi olaylarında yaşamını yitirenlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti. 

"ZORUNLU DİN DERSİ İNSAN HAKLARI İHLALİDİR" 

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Baki Düzgün okuduğu ortak basın açıklamasında ise şunları söyledi: "Bugün iktidarın baskıcı, otoriter, asimilasyoncu politikalarına çıkan milyonların gözü kulağı bu mitingdedir. 12 yıldır işçilerin, emekçilerin, Alevilerin, Kürtlerin, ötekileştirilenlerin talepleri yok sayılmıştır. Bütün inanç ve kimliklerin talepleri karşılanana kadar mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir. Zorunlu din dersi insan hakları ihlalidir, zulümdür, işkencedir. Laik eğitim, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, bilimsel ve anadilde nitelikli eğitimi güvence altına almayı gerektirir" denildi. Ortak basın açıklamasının ardından türkülerin söylendiği miting olaysız bir şekilde sona erdi. 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR